Universal gaat 'Spirit Animals'-franchise verfilmen

Universal gaat 'Spirit Animals'-franchise verfilmen

Naar de boeken, video- en bordspellen van het educatieve Scholastic Corporation.

De producente van The Golden Compass en Goosebumps, Deborah Forte, heeft van Universal Pictures de taak gekregen om Spirit Animals naar het witte doek te transporteren. Het is een fantasieserie van Scholastic, een Amerikaans mediabedrijf dat boeken en onderwijzende materialen distribueert. Rondom Spirit Animals bestaan o.a. bord- en online videospellen en een reeks boeken. Twee om precies te zijn, waarvan de eerste serie (bestaande uit 7 delen) verfilmd zal worden.

Elk boekwerk is door een andere auteur verzorgd. Brandon Mull schreef het eerste deel, getiteld Spirit Animals - Book 1: Wild Born. Het grootse avontuur draait om vier jonge helden: Conor, Abeke, Meilin en Rollan. Zij leven in de bijzondere wereld van Erdas, waar kinderen ontdekken of ze een spirit animal bezitten, een zeldzame band tussen mens en dier. Respectievelijk bezitten de bovengenoemde jongelingen inderdaad zo'n geestdier, namelijk een wolf, een luipaard, een reuzenpanda en een valk.

Zij worden ook wel de 'Fallen Four' genoemd, majestueuze dieren die vroeger hun leven hadden gegeven om de kwaadaardige Devourer tegen te houden. De schurk is nu weer terug van weggeweest en de jonge helden moeten hun krachten toepassen om Erdas te beschermen en de Devourer te verslaan. Gezamenlijk ondernemen ze een gevaarlijke speurtocht, op zoek naar legendarische talismannen, voordat deze in de verkeerde handen vallen.

De complete boekenserie van Spirit Animals bestaat uit Wild Born, Hunted, Blood Ties, Fire And Ice, Against The Tide, Rise And Fall en The Evertree. De tweede reeks heet Fall of the Beasts, momenteel zijn er daar drie delen van, nummer vier komt eind dit jaar uit.



NieuwsFilm

meest populair