Emma Watson neemt een jaar vrij van acteren

Emma Watson neemt een jaar vrij van acteren

Ze wil zich op twee zaken storten, waaronder de HeForShe-campagne.

Voorlopig zullen we geen berichten zien over Emma Watson die in een nieuwe film zal gaan spelen. De actrice heeft tegenover Paper Magazine onthuld dat ze zich een jaartje op iets anders wil concentreren.

"Vanwege twee zaken, in feite. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is er één. Ik wil graag een boek per week lezen, en één per maand voor mijn boekenclub. Ik lees en studeer een enorme hoeveelheid op eigen houtje. Ooit heb ik erover nagedacht om een jaar genderstudies te volgen, maar toen realiseerde ik me dat ik al zoveel leerde door met mensen te praten en mijn lezingen te houden. Graag wil ik op het pad blijven waarop ik me nu bevind."

Toen de 25-jarige Engelse tot Goodwill Ambassadrice benoemd werd van de VN richtte ze de HeForShe-campagne op, bedoeld om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te creëren. Daarover vertelde ze: "Ik ben nu met deze reis bezig en dat kan veranderen, maar ik kan je vertellen wat ontzettend bevrijdend en versterkend is aan het betrokken zijn bij feminisme, en voor mij is de grootste verlossing het verdwijnen van kritiek op mezelf."

Dat Watson vrij neemt betekent niet dat er binnenkort geen nieuwe films met haar uit zullen komen. Dit en volgend jaar zullen we nog Colonia, The Circle en Beauty and the Beast voorbij zien komen.



NieuwsFilm

meest populair