Ava DuVernay gaat voor sciencefictionfilm 'A Wrinkle in Time'

Ava DuVernay gaat voor sciencefictionfilm 'A Wrinkle in Time'

Ze geeft voorkeur aan het project van Disney, waarin vreemde werelden bezocht worden.

Precies twee weken geleden hoorden we dat Selma's Ava DuVernay tussen twee sciencefictionfilms kon kiezen. Disney en Amblin Entertainment hadden namelijk beide respectievelijk A Wrinkle in Time en Intelligent Life aangeboden als regieklus. Deadline heeft nu bevestigd dat DuVernay de samenwerking met Disney aangaat en het boek van Madeleine L'Engle zal verfilmen.

A Wrinkle in Time is het eerste deel in een fantasy/sciencefiction boekenserie. Centraal staat Meg Murry die samen met broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin O'Keefe een groots avontuur onderneemt, nadat Meg's vader (een wetenschapper) plotseling verdwijnt. Hij werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Meg en co. gebruiken de tesseract om verschillende, kleurrijke planeten af te reizen, op zoek naar haar vader.

Het scenario ligt ook al klaar, geschreven door Jennifer Lee (Frozen, Zootropolis). Intelligent Life is een project van Amblin Entertainment en DreamWorks, een liefdesverhaal waarin Lupita Nyong'o een hoofdrol zal vertolken. Het verhaal is afkomstig van Colin Trevorrow en Derek Connolly.



NieuwsFilm

meest populair