Derde 'Cloverfield'-film al mogelijk

Derde 'Cloverfield'-film al mogelijk

J.J. Abrams wil een film die de boel aan elkaar verbindt.

Toen 10 Cloverfield Lane plotseling een trailer kreeg, was dat een grote verrassing. Weinig mensen hadden echt verwacht dat er nog een vervolg zou komen op het door J.J. Abrams geproduceerde Cloverfield. De tweede film is geen direct vervolg, maar eerder een ”bloedverwant”. Nu blijkt er ook al gedacht te worden aan een derde film in de franchise.

”Ik denk dat het wat vroeg is, want we hebben het nog over deze film en vergelijken hem met Cloverfield, maar ik zou liegen als er niet nog iets in de lucht hing, dat, als we het geluk zouden hebben om het te maken, iets erg cools zou vormen dat wat verhaalelementen aan elkaar zou verbinden,” vertelde Abrams. Maar die film komt er niet als 10 Cloverfield Lane niet een hit wordt. ”Op dit moment hebben we het echt over deze twee films. Er is nog iets dat we zouden willen maken, en hopelijk krijgen we daar de kans toe.”

Hoe Cloverfield en 10 Cloverfield precies aan elkaar verbonden zijn is nog niet zeker. In Dan Trachtenbergs thriller wordt een vrouw wakker in een kelder, waar een man haar vertelt haar leven gered te hebben van een chemische aanval die de buitenwereld onbewoonbaar heeft gemaakt. Maar waarschijnlijk is dat de schuld van een gigantisch monster dat New York ineens aanvalt.

Aanvullend is er nu het verhaal dat God Particle, dat Abrams produceert en in februari 2017 uit moet komen, die derde film in de franchise is. De film draait om een groep Amerikaanse astronauten op een ruimtestation die de angstaanjagende ontdekking doen dat ”alles wat ze weten over de werkelijkheid niet klopt, terwijl ze vechten om hun overleven.” Een extra argument voor deze aannames is dat John Goodmans personage Howard Stambler, in 10 Cloverfield Lane, werkt voor het fictieve Bold Futura, dat verbonden is met de ruimtevaart. Daarnaast viel er een satelliet uit de lucht in Cloverfield. Komt nog eens bij dat er een pakketje gevonden werd rond 10 Cloverfield Lane, met daarin een mysterieuze audio uit het ISS.

Hoe het ook zij, eerst moet 10 Cloverfield Lane een succes worden. Dat zullen we snel merken, want de film komt op 10 maart uit in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair