Schrijvers gevonden voor Del Toro's 'Scary Stories to Tell in the Dark'

Schrijvers gevonden voor Del Toro's 'Scary Stories to Tell in the Dark'

Zal het oorspronkelijke verhaal, dat op 'Goosebumps' lijkt, geschrapt worden?

Een maand geleden viel Guillermo del Toro's oog op de boekverfilming van Scary Stories to Tell in the Dark, een griezelboek voor kinderen dat uit vele korte verhalen bestaat. Hij werd door diverse websites meteen als regisseur en producent verbonden, maar voorlopig is alleen de tweede functie van kracht. Het project van CBS Films is al sinds 2013 in de maak. Het scenario is sindsdien verzorgd door Patrick Melton (The Collector), Marcus Dunston (The Collection) en later ook nog extra doorgenomen door John August (Dark Shadows). Nu meldt The Hollywood Reporter dat het script opnieuw geschreven zal worden.

The Lego Movie-schrijvers Dan Hageman en Kevin Hageman zullen een verse blik op het schrijfwerk werpen. Zij hebben samen met del Toro aan de animatieserie Trollhunters gewerkt, die eind dit jaar op Netflix verschijnt. Of het scenario helemaal herschreven zal worden is een vraag, eerdere berichten melden dat het verhaal een groepje buitenstaanders volgt, kinderen, die hun angsten moeten overwinnen wanneer de nachtmerries in hun stadje werkelijkheid worden. Het is te vergelijken met Goosebumps, die onlangs uitkwam.

Scary Stories to Tell in the Dark is een driedelige serie, geschreven door Alvin Schwartz en geïllustreerd door Stephen Gammell. Het eerste deel komt uit 1981, More Scary Stories to Tell in the Dark uit 1984 en de coda Scary Stories 3: More Tales to Chill Your Bones uit 1991. Gezamenlijk bestaat de serie uit 82 korte verhalen.



NieuwsFilm

meest populair