Traileranalyse 'X-Men: Apocalypse'

Traileranalyse 'X-Men: Apocalypse'

En bekijk meteen mooie covers van Empire Magazine.

Gisteren was er een nieuwe trailer voor Bryan Singers X-Men: Apocalypse. Vandaag bekijken we wat er allemaal te zien was in de trailer en kunnen we een interessante conclusie trekken over de toekomst van de franchise. We weten uit eerdere interviews dat deze film het concluderende deel van de First Class-trilogie moet zijn. Mogelijk zou deze film dus direct aan kunnen sluiten op de eerste X-Men-film.

Als dat zo is, kunnen we ook gokken dat Apocalypse (Oscar Isaac) de reden is waarom Magneto (Michael Fassbender) in X-Men zo’n extreme ideeën had over mutanten en mensen. De plannen die Apocalypse ons voorschotelt komen namelijk erg bekend voor: Mutanten moeten de macht hebben over de veel minderwaardige mensheid. De theorie past ook nog binnen het feit dat Magneto in deze film behoorlijk gedesillusioneerd geraakt is en op zoek naar een nieuwe betekenis in het leven. Wat die wordt weten we al, maar daarvoor moeten de nieuwe X-Men eerst Apocalypse verslaan.

Die rollen zijn er voor James McAvoy (Professor X), Jennifer Lawrence (Mystique), Lucas Till (Havok), Evan Peters (Quicksilver), Nicholas Hoult (Beast), Tye Sheridan (Cyclops), Sophie Turner (Jean Grey), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) en Lana Condor (Jubilee). Zij nemen het op tegen Apocalypse en zijn Horsemen: Psylocke (Olivia Munn), Storm (Alexandra Shipp), Archangel (Ben Hardy) en Magneto.

De film gaat op 19 mei in première.



Magneto's angst

De trailer opent met een gesprek tussen Professor X en Magneto. ”Word je nooit ’s nachts wakker, met het gevoel dat ze op een dag jou en je kinderen komen halen?” vraagt Magneto, die nog altijd bang is. ”Nee, ik heb vooral medelijden met de arme ziel die problemen komt zoeken op mijn school,” luidt het antwoordt daarop. Tegen die achtergrond zien we weer wat shots van de school van Xavier.







Ritueel Apocalypse

Vervolgens zien we beelden van die arme ziel. Het lijkt op een ritueel dat plaatsvindt in het oude Egypte, waarbij een nog gewoon uitziende Oscar Isaac omgevormd wordt tot de blauwe Apocalypse. Het is een gek beeld, want in de comics is hij blauw geboren en hier lijkt hij juist door dit ritueel blauw te worden. ”Sommigen geloven dat de eerste mutant duizenden jaren geleden geboren is,” vertelt Moira Taggert terwijl we de beelden zien. ”Hij was een soort god en keert weer terug.”













Blinde leiders

”Jullie zijn allemaal mijn kinderen,” zegt Apocalypse bij onderstaande beelden. Hij heeft het tegen Storm, later zien we ook Magneto. ”Jullie zijn verloren, want jullie volgen blinde leiders.” Vermoedelijk rekruteert hij hier een deel van zijn Four Horsemen.







De Four Horsemen

Terwijl Moira zegt dat Apocalypse altijd vier volgelingen heeft, overhandigt Apocalypse Magneto zijn helm. En we zien Storm, Angel én Psylocke allemaal in actie.









Plannen Apocalypse

Daar komt bij dat Apocalypse hier zjin plannen vrij helder formuleert. ”Samen zullen we de Aarde opruimen voor de sterksten.” We zien dan wat vernietiging in wat op Caïro lijkt en raketlanceringen. ”Hij wil de wereld vernietigen. Miljarden mensen vermoorden,” zegt Professor X.









X-Men

”De wereld heeft de X-Men nodig,” zegt Hank tegen Mystique. We zien vervolgens hoe Quicksilver met zijn moeder praat over dat hij zich bij ze voegt. ”Je gaat ze helpen, of niet soms?” vraagt ze. Waarop hij antwoordt: ”je wilde dat ik meer uit huis zou zijn toch?” Hij voegt overduidelijk daad bij woord, want in het volgende shot lopen de X-Men door het scherm: Jean Grey, Cyclops, Quicksilver, Nightcrawler en voorop Mystique.









Apocalypse vs Charles

Deze beelden hebben we eerder ook al gezien: Charles neemt het op tegen een gigantische Apocalypse. Het deel waarin Charles tegen een pilaar gegooid wordt is nieuw.





“Wij allemaal tegen een god”

zegt Mystique. Daarna zien we shots van Cyclops, Jean en Nightcrawler.





Nightcrawler vs Angel

Die Nightcrawler neemt het op een gegeven moment in een kooi op tegen Angel, zoals hieronder te zien.







Psylocke en Beast

Ook Psylocke en Beast vechten met elkaar, zoals hieronder te zien.





Storm & Cyclops

komen ook in actie, zoals hieronder te zien. De twee vechten ook tegen elkaar.









Psylocke

Een beeld dat we eerder al zagen: Psylocke die een auto die op haar afgegooid wordt door midden klieft. Heftige actie.





Gevaarlijke plannen

Alex Summers laat een grote energiestraal los in Cerebro. Waarom weten we niet, wel dat het in aanwezigheid van Moira, Hank en Mystique is. Charles heeft er gruwelijke pijn van en duidelijk is dat er grote maatregelen nodig zijn om Apocalypse te verslaan.





Mystique vs. Apocalypse

Tot slot eindigt de trailer met deze shots, waarin Mystique diep in de problemen zit.







Covers Empire Magazine

Hieronder verder negen covers van Empire Magazine, die samen één beeld vormen.





















NieuwsFilm

meest populair