Sterk jaar voor Amerikaanse filmmakers op Cannes

Sterk jaar voor Amerikaanse filmmakers op Cannes

Onder meer films van Jeff Nichols, Sean Penn en Woody Allen zijn geselecteerd.

Het lijkt dit jaar een sterk jaar voor Amerikaanse filmmakers te worden op Cannes, in tegenstelling tot de editie van 2015. Dit jaar zijn in ieder geval de nieuwe films van Jeff Nichols, Sean Penn en Woody Allen geselecteerd en meer titels moeten nog bekend worden gemaakt.

Van Sean Penn gaat The Last Face in première, een film met Charlize Theron (met wie Penn tijdelijk een relatie had) en Javier Bardem. Van Woody Allen zal Cafe Society voor het eerst op de Croisette vertoond worden. De titel stamt van een een bekende New York Club in de jaren 30 en de film bevat veel bekende namen, zoals we van Allen gewend zijn. Zo spelen onder meer Kristen Stewart, Steve Carrell, Jesse Eisenberg en Blake Lively erin mee.

Jeff Nichols' film Loving zal ook tijdens het festival zijn première beleven. Deze film gaat over Richard en Mildred Loving, die in 1958 trouwden en vervolgens werden gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Deze straf verviel onder de voorwaarde dat ze de staat Virginia zouden verlaten. Richard en Mildred hebben er vervolgens negen jaar lang alles aan moeten doen om weer thuis te komen. De enige reden voor dit alles was dat Richard een blanke man was en dat Mildred een zwarte vrouw was. Hierin spelen Michael Shannon en Joel Edgerton mee, waar Nichols voor Midnight Special ook mee samenwerkte.

Hoewel het nog niet bekend is welke film het festival zal openen, lijkt Cafe Society een goede kans te maken hierop. In 2011 opende ook een film van Allen Cannes, namelijk Midnight in Paris.



NieuwsFilm

meest populair