Video

Bizarre verwijderde scène 'Batman v Superman: Dawn of Justice' toont grootse gevaren

Plus verschijningsdatum & details over de R-rated Blu-Ray uitgave.

door Bram de Groot om 08:00 in Video
De superheldenfilm Batman v Superman: Dawn of Justice draait nog geen week in de wereldwijde bioscopen en Warner Bros. heeft al een eerste verwijderde scène onthuld. Deze heeft de titel 'Communion' gekregen en moet zo mogelijk wat meer duidelijkheid geven over Lex Luthors bedoelingen. En ja, ook nu weer spoilers, dus ben gewaarschuwd.

In de clip zien we hoe Jesse Eisenbergs personage in General Zods ruimteschip - a.k.a. “the goo ship” - contact legt met een buitenaardse. Volgens Collider zou het mogelijk gaan om Steppenwolf, de oom van - jawel - Darkseid, ongetwijfeld te zien in de Justice League-tweeluik. Hij zou enkele Mother Boxes vasthebben. In de snelle clip rond Ray Fishers Cyborg is ook zo'n Mother Box te zien.

Deze clip zou wat meer helderheid kunnen geven met betrekking tot Luthors uitspraak dat 'ze eraan komen', aangezien 'de klokken zijn geluid.' Dit zei Luthor richting het einde van de veelbesproken superheldenfilm van Zack Snyder. De clip:De verwijderde scène maakt ongetwijfeld deel uit van de Ultimate Edition die later dit jaar verschijnt, om exact te zijn op 16 juli. Deze uitgave zal een R-rated director's cut bevatten, met 30 minuten aan extra beeldmateriaal. Tegenover Collider zei Snyder het volgende over de uitgave:Voor het midden juli is, draait de conformatie tussen Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) nog wel even in de bioscoopzalen. De wisselend ontvangen superheldenfilm haalde wereldwijd zo'n $420 miljoen op tot en met het eerste weekend en ontving 3,5 ster van FilmTotaal recensent Jan Roselaar.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Deze deleted scene had er eigenlijk wel in gemoeten, dat verklaart de scene met Bats & Lex wel duidelijker waarom Lex zich zo gedraagt na de confrontatie met Bats. Kijk de DC fanboys weten wel wat Lex bedoelde met ding ding. Maar voor de "normale" bioscoopbezoeker was dat gewoon een vreemde scene.

Ik ga wel The Ulimate Cut bekijken, want ik hoop wel met 30 minuten extra dat de film beter is geworden. Ik had ook begrepen dat Jena Malone in de Darkseid Knightmare voorkomt.

bioshock300

Avatar

Hmm dat verklaart dus waarom lex luthor van darkseid afwist vond dat al een beetje vaag..

weszz

Avatar

Jezus, zelfs ik als fan van DC en 'redelijk' op de hoogte kon natuurlijk gokken wat hij bedoelde op het einde maar de link ernaar toe was voor mij zelfs erg onduidelijk...waarom ze dit eruit laten :|

Shifty777

Avatar

YOLO "Deze deleted scene had er eigenlijk wel in gemoeten, dat verklaart de scene met Bats & Lex wel duidelijker waarom Lex zich zo gedraagt na de confrontatie met Bats. Kijk de DC fanboys weten wel wat Lex bedoelde met ding ding. Maar voor de "normale" bioscoopbezoeker was dat gewoon een vreemde scene.

Ik ga wel The Ulimate Cut bekijken, want ik hoop wel met 30 minuten extra dat de film beter is geworden. Ik had ook begrepen dat Jena Malone in de Darkseid Knightmare voorkomt."


Voor mij als "normale" bioscoopbezoeker was er zo wel meer in de film wat erg verwarrend of niet te volgen was, zoals ook de scène met The Flash. Deze scène had mij overigens ook niets duidelijker gemaakt, mocht hij er wel in gezeten hebben.

Asperientje

Avatar

Ik heb me prima vermaakt bij deze film en ik kan niet wachten op the Director's Cut. Alleen deze scène hyped het al voor mij.

Wat wordt hiermee bedoelt?
"De scène in Noord-Afrika is echt heel anders. Alle scènes zaten al in de film, en zijn dus compleet afgerond."

ferryb86

Avatar

Ik heb de film ook gezien, en snapte er echt geen k.t van. OP een gegeven slaapt Ben Affleck en komt er een soort toekomst beeld, met die vliegende insecten? Waar sloeg dat op??? Ook dat er een rode gast door een tijdportaal kwam,met de tekst Kom ons zoeken? Weet iemand dat?

Asperientje

Avatar

ferryb86 "ik heb de film ook gezien, en snapte er echt geen k.t van. OP een gegeven slaapt Ben Affleck en komt er een soort toekomst beeld, met die vliegende insecten? Waar sloeg dat op??? Ook dat er een rode gast door een tijdportaal kwam,met de tekst Kom ons zoeken? Weet iemand dat? "


Is een visioen/droom en die insecten zijn de minions van Darkseid. De man in het rood is The Flash die vanuit de toekomst Bruce waarschuwt.

Ereptile

Avatar

Dat ding ziet er nog best cool uit! :D

YOLO

Avatar

Shifty777 "Voor mij als "normale" bioscoopbezoeker was er zo wel meer in de film wat erg verwarrend of niet te volgen was, zoals ook de scène met The Flash. Deze scène had mij overigens ook niets duidelijker gemaakt, mocht hij er wel in gezeten hebben."
Je kon het idd duidelijk merken dat deze film gemaakt is voor de (comicbook)fans en niet voor het algemene bioscooppubliek. Daarnaast was het al te duidelijk dat er scenes zijn weggelaten. Deze film is incoherent als de pest. Wellicht dat de UC versie iets beter is.

Feya13

Avatar

Asperientje "Is een visioen/droom en die insecten zijn de minions van Darkseid. De man in het rood is The Flash die vanuit de toekomst Bruce waarschuwt."


Ow, nu snap ik in ieder geval waar dat gedeelte over ging.
Ik als normale bioscoopbezoeker had inderdaad heel vaak geen idee waar het over ging. Het was hierdoor een beetje onsamenhangend. Jammer dat je hiervoor de comics gelezen moet hebben. Hadden ze vooraf wel mogen aangeven, ipv R-Rated, C(omic)- rated ;)

Decepticon

Avatar

YOLO "Deze deleted scene had er eigenlijk wel in gemoeten, dat verklaart de scene met Bats & Lex wel duidelijker waarom Lex zich zo gedraagt na de confrontatie met Bats. Kijk de DC fanboys weten wel wat Lex bedoelde met ding ding. Maar voor de "normale" bioscoopbezoeker was dat gewoon een vreemde scene."
Ik ben niet zo'n comic kenner, van DC al helemaal niet. Ik wist ook niet wat ding ding betekende, maar had wel lichtelijk een idee. Ik wist wel wat, om het simpel te zeggen, die 'insecten' in de droom van Batman waren, met dank de heren van collider movietalk.
Deze scene had er daarom idd eigenlijk wel in gemoeten. Maar dan nog zeggen die Mother Boxes mij nog niks gezegd en weet ik eigenlijk niet wie Steppenwolf is. Nu weet ik wie het is.

Dat er 30 minuten uit is geknipt vanwege te harde scenes voor de leeftijdsbeoordeling, is denk ik onzin. Dat heeft imo puur te maken met dat de film dan gewoon te lang duurt. WB wil wel een goede, lange blockbuster, maar wil toch ook zoveel mogelijk voorstellingen zien draaien in de bioscopen.

Decepticon

Avatar

Feya13 "Ow, nu snap ik in ieder geval waar dat gedeelte over ging.
Ik als normale bioscoopbezoeker had inderdaad heel vaak geen idee waar het over ging. Het was hierdoor een beetje onsamenhangend. Jammer dat je hiervoor de comics gelezen moet hebben. Hadden ze vooraf wel mogen aangeven, ipv R-Rated, C(omic)- rated ;)"
Idd ja, Comic-Rated :E
Als normale bioscoopganger en filmkijker, is het idd soms een raadsel wie en wat sommige dingen zijn en dat is bij zowel DC als Marvel, alleen is het bij Marvel misschien wat simpeler. Of dat Marvel het simpeler brengt, wie wie is en wat doet.

Ik ben bij Marvel heel erg de materie gedoken op (marvel)wikipedia, dat is heel informatief, vooral als je de films graag ziet en de personages wil leren kennen.
Dat ga ik nu bij DC denk ik ook maar eens doen, want ik ken de helden wel, maar ik weet eigenlijk maar bar weinig van de villains.

YOLO

Avatar

Decepticon "Dat er 30 minuten uit is geknipt vanwege te harde scenes voor de leeftijdsbeoordeling, is denk ik onzin. Dat heeft imo puur te maken met dat de film dan gewoon te lang duurt. WB wil wel een goede, lange blockbuster, maar wil toch ook zoveel mogelijk voorstellingen zien draaien in de bioscopen."

Dit had WB moeten doen!

afbeelding

kaedir

Avatar

Zou de film zo laag scoren omdat het zo moeilijk te begrijpen is?

Ik ben samen met een vriend gegaan en moest af en toe wat uitleggen anders begreep hij het niet allemaal we hebben wel paar jaar terug Man of Steel samen gezien dus hij was niet alles vergeten.

kaedir

Avatar

Decepticon "Ik ben bij Marvel heel erg de materie gedoken op (marvel)wikipedia, dat is heel informatief, vooral als je de films graag ziet en de personages wil leren kennen.
Dat ga ik nu bij DC denk ik ook maar eens doen, want ik ken de helden wel, maar ik weet eigenlijk maar bar weinig van de villains."
Je moet dan Gotham kijken (seizoen 2 is beter dus even volhouden als je begint)
Daar hoor ik soms iets voorbij komen en dat zoek ik dan meteen op via Google en dan krijg je meestal zo'n wikia pagina te zien. Heel interessant en informatief zoals je al zelf aangeeft.

Ed Crane

Avatar

Decepticon "Ik ben niet zo'n comic kenner, van DC al helemaal niet. Ik wist ook niet wat ding ding betekende, maar had wel lichtelijk een idee. Ik wist wel wat, om het simpel te zeggen, die 'insecten' in de droom van Batman waren, met dank de heren van collider movietalk.
Deze scene had er daarom idd eigenlijk wel in gemoeten. Maar dan nog zeggen die Mother Boxes mij nog niks gezegd en weet ik eigenlijk niet wie Steppenwolf is. Nu weet ik wie het is.

Dat er 30 minuten uit is geknipt vanwege te harde scenes voor de leeftijdsbeoordeling, is denk ik onzin. Dat heeft imo puur te maken met dat de film dan gewoon te lang duurt. WB wil wel een goede, lange blockbuster, maar wil toch ook zoveel mogelijk voorstellingen zien draaien in de bioscopen."


Maar niemand heeft toch ook gezegd dat er 30 minuten uit zijn gehaald om een R-rating te voorkomen? Wat dat betreft gaat het maar om een beperkte hoeveelheid beelden. Snyder heeft zelf gezegd dat het grootste deel van dat half uur eruit moest omdat de studio een speelduur van zo'n 2 1/2 uur wilde, inderdaad ivm hoeveelheid voorstellingen. De R-rated Ultimate Cut is dan ook de echte versie van de film zoals Snyder zélf'm wilde. Ik ben erg benieuwd of die beduidend beter werkt of dat het uiteindelijk niet al te veel uitmaakt.

Thiver

Avatar

Asperientje "De man in het rood is The Flash die vanuit de toekomst Bruce waarschuwt."

Vanuit de toekomst in een droom? Sinds wanneer is the Flash Freddy Krueger?

benjamin

Avatar

Decepticon "Als normale bioscoopganger en filmkijker, is het idd soms een raadsel wie en wat sommige dingen zijn"
Alleen is dan altijd de vraag of het de bedoeling is dat je alles weet of de film ook bekijkbaar is met een vleugje mysterie. Over het algemeen is het meeste van Marvel inderdaad nog vrij goed te volgen (behalve sommige technobabble).

Asperientje

Avatar

Thiver "Vanuit de toekomst in een droom? Sinds wanneer is the Flash Freddy Krueger?"


Dat was geen droom

Thiver

Avatar

Asperientje " Dat was geen droom "

Waarom wordt Bruce Wayne dan direct erna wakker?

Asperientje

Avatar

Thiver "Waarom wordt Bruce Wayne dan direct erna wakker?"


Volgens mij was hij al wakker. Maar ik kan me dan vergissen

Shifty777

Avatar

YOLO "Je kon het idd duidelijk merken dat deze film gemaakt is voor de (comicbook)fans en niet voor het algemene bioscooppubliek. Daarnaast was het al te duidelijk dat er scenes zijn weggelaten. Deze film is incoherent als de pest. Wellicht dat de UC versie iets beter is."


Je eigenlijk zou je als normale bioscoopganger toch een film goed genoeg moeten kunnen volgen zonder het originele materiaal te kennen. Doel is toch om een coherente film te maken en niet enkel de fans met herkenning om de oren smijten.

Ik vraag me dan ook af of die UC versie beter is want ik vond deze cut al te langdradig, als er dan nog eens een halfuur bij moet om die andere 2,5 uur fatsoenlijk te kunnen begrijpen...

Thiver

Avatar

Asperientje " Volgens mij was hij al wakker. Maar ik kan me dan vergissen "

Je vergist je. :P

NieuwsFilm

meest populair