Meer over de cameo's in 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Meer over de cameo's in 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Naast Aquaman, Cyborg en The Flash zijn er meer personages te zien én horen.

Een SPOILER ALERT is na zo'n titel uiteraard niet nodig, maar we doen het toch nog even.

Naast de belangrijkste helden Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) en uiteraard de grote bijrol van Wonder Woman (Gal Gadot) zien we flitsen van Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) en The Flash, gespeeld door Ezra Miller. Hieronder meer informatie over de verschillende cameo's in Batman v Superman: Dawn of Justice. De opvallendste cameo's waren uiteraard voor de toekomstige Justice League-personages.

Aquaman
In de film zien we een snelle blik op Jason Momoa's Aquaman, uiteraard zwemmend en met zijn herkenbare staf. In 2018 zien we hem terugkeren in zijn eigen film, geregisseerd door James Wan. Tegenover Cinema Blend zei Wan het volgende over de cameo: "Ik denk dat het verhaal wat ik wil vertellen is uiteindelijk mijn verhaal. En dat is zo cool aan Zack [Snyder], hij heeft daar respect voor. Hij heeft me zelfs op een bepaalde manier geholpen met zijn film. Nu heb ik een beter bodem voor mijn losse Aquaman-verhaal."

Cyborg
De korte video-cameo van Cyborg (Ray Fisher) was misschien wel het opvallendst van allemaal. In de clip zien we S.T.A.R. Labs' Dr. Silas Stone (Joe Morton) die een zogenaamde 'Mother Box' (een buitenaardse supercomputer, ook te zien in de Deleted Scene) gebruikt om Cyborg tot leven te wekken. Zack Snyder over de cameo: "Er is dan een eerste blik op de Mother Box te zien. Het was een pijnlijke geboorte. Ik wilde echt Cyborgs geboorte laten zien, aangezien hij zo'n belangrijke rol gaat spelen. En ik wilde hem een betekenis geven. Ik wil echt dat het publiek weet waar hij vandaan komt." In 2020 krijgt Cyborg zijn eigen film.

The Flash
Ezra Millers The Flash heeft zelfs twee cameo's. We zien hem kort in een wat simpele video, maar zijn grote bijdrage is tijdens één van de droomscènes van Batman, waarin hij het volgende zou zeggen: ""Bruce! Listen to me right now! It's Lois! Lois Lane! She's the key! Am I too soon!? I'm too soon! You were right about him! You were always right about him! Fear him! Fear him and find us. You have to come find us, Bruce!."
Producent over de scène: "De scène zat niet in het script. We waren de film al aan het opnemen en werkten aan de blauwdruk voor de volgende film, en toen zei Zack 'Potverdorrie, laten we dat moment toevoegen, aangezien het zich zal terugbetalen verder op in de reeks, als we er meer informatie over krijgen." The Flash's eigen film verschijnt in 2018.

Overige cameo's
En dan zijn er nog wat kleine cameo's. Zo leende Patrick Wilson (Watchmen, The Conjuring) zijn stem aan de President van de Verenigde Staten. Michael Cassidy geeft gestalte aan Daily Planet-journalist Jimmy Olsen, het personage dat al na 5 minuten doodgaat... Jeffrey Dean Morgan en Lauren Cohan spelen Thomas en Martha Wayne en Chris Pine is op de zwart wit foto te zien als Steve Trevor, die volgend jaar te zien is in Wonder Woman.

NieuwsFilm

meest populair