Zack Snyder hint naar komst grote gevaren in 'Justice League'-films

Zack Snyder hint naar komst grote gevaren in 'Justice League'-films

Mogelijk speelt Jesse Eisenbergs Lex Luthor daar geen rol meer bij.

Voor wie Batman v Superman: Dawn of Justice heeft gezien en het nieuws rond het DC Extended Universe een beetje bijhoudt weet dat er na Doomsday grotere gevaren op de DC-helden afkomen. Aan het einde van de film liet Lex Luthor weten dat hij het nodige onheil heeft opgeroepen, iets dat in de bizarre verwijderde scène werd bevestigd.

In gesprek met Empire hintte Zack Snyder (nogmaals) naar de aanwezigheid van de superschurk Darkseid, DC's Thanos. "Mogelijk bestaat hij daar ergens in het universum." aldus de teasende Snyder. "Misschien zoekt hij wel iets. Iets dat tegen het leven is?"

De comic-kenners zitten dan gelijk rechtop en weten dat Snyder dan hoogstwaarschijnlijk verwijst naar Darkseids ultieme doel in de comics: de "Anti-Life Equation". Mocht dit zo zijn dan wordt er verondersteld dat de "New Gods" een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Metropolis en Gotham. Het is dus maar goed dat in Justice League Part One de nodige helden wordt gepositioneerd.

Wat de rol van klokkenluider Lex Luthor, gespeeld door Jesse Eisenberg, wordt in de Justice League-tweeluik is nog een vraagteken. Eisenberg over zijn mogelijke terugkeer: "Ik weet niet of ze al weten wat ze met mijn personage gaan doen. Ik hoop dat ik een volgende mogelijkheid krijg om met de fantastische mensen samen te werken en het interessante personage te spelen." Het lijkt erop dat Eisenberg geen deal heeft voor meerdere films, zoals Ben Affleck (Batman) wel heeft.

Justice League Part One staat gepland voor 16 november 2017 en Justice League Part Two moet op 13 juni 2019 in de bioscoop verschijnen. De opnames voor het eerste deel starten op 11 april.



NieuwsFilm

meest populair