Conclusie: 'Batman v Superman' een prima start, met verbeterpunten

Conclusie: 'Batman v Superman' een prima start, met verbeterpunten

Een ruime meerderheid schaart zich achter Zack Snyders superheldenclash.

Al ruim een week wordt er veel gezegd en geschreven over de kwaliteit van de film en in de POLL van verleden week vroegen we aan de mensen die Batman v Superman: Dawn of Justice al hadden gezien of zij de film van regisseur Zack Snyder de juiste aftrap vonden van het ambitieuze DC Extended Universe. Deze moet komende jaren de concurrentie aangaan met die andere grote superhelden-franchises, voornamelijk het Marvel Cinematic Universe en het X-Men Universe.

Ruim 1000 FilmTotaal-bezoekers gaven hun mening en het blijkt dat het merendeel (66%) de film een waardige aftrap vindt. Wel denkt een meerderheid daarvan dat ze wat goed te maken hebben.

De score van 66% komt redelijk overeen met wat het publiek van de superheldenclash vindt. Op dit moment staat Batman v Superman op een 7,3 op de IMDb, een 6,9 op FT en een 71% 'audience score' op Rotten Tomatoes. Dit staat uiteraard in een schril contrast met de gemiddelde score onder de recensenten: 29% op Rotten Tomatoes en 44/100 op Metacritic.

Ook zijn er twijfels. Van het totaal aantal stemmen denkt 16 procent dat het goed zou zijn als regisseur Snyder niet langer aanblijft. Zo'n 18 procent vindt zelfs dat Warner Bros. de plank volledig misslaat. Al met al zal deze groep mensen (33%) veel meer verwachten van de DC-vervolgfilms en dan in het specifiek Justice League Part One (2017) en Justice League Part Two (2019), die op zeker geregisseerd gaan worden door BvS-kopman Zack Snyder.

Al met al kan de conclusie getrokken worden dat het publiek redelijk tevreden is met de aftrap, maar dat er hier en daad (grote) verbeterpunten zijn, is voor de meesten ook wel duidelijk.





NieuwsFilm

meest populair