Algemeen

'Journey to the Center of the Earth'-regisseur maakt 'School of Fear'

Jeugdboekverfilming naar 't werk van Gitty Daneshvari uit 2009.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 11:27 in Algemeen
Eric Brevig, wiens laatste project uit 2010 stamt met de animatiefilm Yogi Bear, gaat aan de slag met School of Fear, naar het gelijknamige griezel/jeugdboek van Gitty Daneshvari. De roman, in Nederland bekend als Angsten Academie, verscheen zeven jaar geleden in de winkel en is het eerste deel in een trilogie.

We volgen vier kinderen, die allen aan fobieën lijden. Respectievelijk zijn Madeleine, Lulu, Theo en Garrison bang voor spinnen/insecten, ruimtes zonder ramen, water en het donker. Omdat hun ouders geen raad met ze weten worden ze naar de Angsten Academie gestuurd om onder begeleiding van ene Mevr. Wellington hun angsten te overwinnen. De methodes die deze dame hanteert zijn echter van een vreemde aard.

Het eerste deel in de trilogie is door Daniel Mackey geadapteerd. Eric Brevig verzorgde voorheen de visuele effecten van titels als Pearl Harbor, John Carter en het meest recente The Maze Runner. De onderneming zal geproduceerd worden door Wonderland Sound & Vision (tv-serie Supernatural).

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair