Will Ferrell produceert en speelt in komedie over een Noordpool-expeditie

Will Ferrell produceert en speelt in komedie over een Noordpool-expeditie

Een groep mannen van middelbare leeftijd ondernam de reis in 1968.

Will Ferrell (Elf) gaat weer terug naar de Noordpool. Samen met Sony Pictures en Temple Hill Entertainment (Maze Runner: The Scorch Trials) gaat de komiek een film produceren over verzekeringsagent Ralph Plaisted, die samen met een stel andere veertigers naar het kille gebied reisde in 1968, wegens een uitdaging. Ferrell zelf zal dé hoofdrol op zich nemen, vermoedelijk die van Plaisted.

De verzekeringsagent vormde een team samen met zijn vriend/dokter Art Aufderhiede, lokale Honda dealer Walter Pederson (want er was behoefte aan een monteur), leraar aardrijkskunde Jerry Pitzel (een navigator) en de Frans-Canadese Jean Luc Bombardier. Laatstgenoemde regelde de sneeuwscooters. Aanvankelijk konden de heren geen sponsors vinden voor de onderneming, bedrijven gespecialiseerd in whisky en horloges schoten hen later te hulp.

De groep legde een reis van bijna 700 kilometer af. Ze kregen o.a. te maken met ijsblokken, ijsschotsen, smeltende ijskappen, bodemloze kloven, zwarte wateren, hongerige beren en een temperatuur die zo koud was dat hun whisky bevroor. Hoewel het eerst geen grote ogen opzette, was de reis de allereerste succesvolle expeditie naar de Noordpool op sneeuwscooters.

Het verhaal waarop de komedie gebaseerd wordt is geschreven door journalist Guy Lawson. Zijn stuk van de New York Times, Ice Pack: An Insurance Salesman and a Doctor Walk Into a Bar, and End Up at the North Pole, fungeert als de ruggengraat van het scenario. Lawson schreef voor Rolling Stone een ander artikel dat ook inmiddels verfilmd is, namelijk War Dogs (Arms and the Dudes) met Jonah Hill en Miles Teller als twee wietrokers die met het Pentagon een contract van 300 miljoen dollar sluiten om Amerikaanse geallieerden in Afghanistan van wapens te voorzien.

NieuwsFilm

meest populair