Alles wat je moet weten over 'Warcraft'

Alles wat je moet weten over 'Warcraft'

De mythologie is soms wat verwarrend...

Nog maar een paar dagen en dan zullen heel veel fans van de Warcraft-gamefranchise hopelijk erg gelukkig worden. Op 2 juni gaat de eerste live-action film in de geschiedenis van de franchise in première. De film, die geregisseerd is door Duncan Jones duikt meteen in het diepe, wat betekent dat voor sommige mensen de boel wat verwarrend kan zijn. Maar geen nood, want daarvoor hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt van alles wat je moet weten voordat je de bioscoop in loopt om Warcraft: The Beginning te zien.

Laten we maar rustig aan beginnen, met de officiële synopsis van de film. ”Het vredige rijk Azeroth staat op het punt van oorlog, als zijn beschaving tegenover een ras van vreeswekkende wezens staat: orckrijgers die hun stervende thuis ontvluchten om een andere plek te koloniseren. Als er een portaal ontstaat dat de twee werelden met elkaar verbindt, strijdt het ene leger tegen vernietiging en het andere tegen uitsterven. Aan beide kanten staan twee helden op ramkoers, waarvan de uitkomst het lot van hun familie, hun mensen en hun thuis zal bepalen.”

Het is de uitgesproken intentie van regisseur Duncan Jones om twee kanten van het verhaal te laten zien. Om die reden is er ook gekozen voor twee helden, enerzijds de Orc Durotan en aan de andere kant de menselijke krijger Anduin Lothar. Die balans schijnt zelfs de voorwaarde geweest te zijn voor Jones, om de film te regisseren. Zoals duidelijk is gingen Blizzard Entertainment en Legendary Pictures akkoord en gaven ze Jones een budget van 160 miljoen dollar.



Azeroth: de mensenwereld

Er zijn in de film twee werelden die een rol spelen. De mensen wonen op de wereld Azeroth en de orcs op de wereld Draenor. Laten we eerst Azeroth bespreken, een wereld waar mensen, elven en dwergen naast elkaar leven. Centraal staat een koninkrijk waar Llane Wrynn de heerser van is. Hij woont in de stad Stormwind en wordt al sinds zijn jeugd bijgestaan door de legendarische krijger Anduin Lothar.

Het koninkrijk is als de film begint al jarenlang vredig, mede dankzij een groep magiërs – de Kirin Tor – die toezicht houden. Dit doen ze vanuit het zwevende citadel Dalaran, dat eveneens in de film voor gaat komen. De machtigste magiër van Azeroth is Medivh, die samen met Llane en Lothar de burgers van het land beschermt. Hieronder worden de belangrijkste personages aan de menselijke kant uitgelicht.


Sir Anduin Lothar (Travis Fimmel)
Bekijk de afbeeldingLothar is de menselijke hoofdpersoon van de film. In twee games is hij de menselijke protagonist en nu dus in de film. Lothar groeide op naast King Llane. Hij voegde zich vervolgens bij het leger van Stormwind om het koninkrijk te beschermen en kreeg al een plek bij de erewacht van de koning. Lothar wil niet alleen zijn volk, maar ook zijn enige zoon beschermen. Hij is de grootste krijger die de mensen kennen, die niet op een paard ten strijde trekt, maar op een heuse griffioen.


King Llane Wrynn (Dominic Cooper)
Bekijk de afbeeldingLlane werd al op zijn twintigste koning van Azeroth, op een moment dat het koninkrijk in vrede verkeerde. Maar elke koning moet de problemen van zijn generatie het hoofd bieden en Llane krijgt de grootste uitdaging in de geschiedenis van het koninkrijk voorgeschoteld. De vriendelijke en meedogende heerser moet de andere leiders van Azeroth, dwergen en elven, samenbrengen in de strijd tegen de Orcs. Vermoedelijk ontmoeten we hem in de film als hij al enige tijd koning is.


Lady Taria (Ruth Negga)
Bekijk de afbeeldingTaria is de koningin van Azeroth en een baken van hoop voor het volk. Ze is een vaardig vredestichter en doet er met haar man alles aan om de bevolking van Azeroth te verenigen. Tegelijk begrijpt ze dat Garona wel eens curiaal zou kunnen zijn om te helpen in het bewerkstelligen van de vrede. Regisseur Jones benadrukte sterke vrouwelijke personages te willen en vermoedelijk krijgt Taria genoeg te doen in het verenigen van de volken van Azeroth.


Medivh (Ben Foster)
Bekijk de afbeeldingMedivh is de grootste tovenaar die het koninkrijk Azeroth ooit gekend heeft. Hij is het ultieme magische wapen, waar hij een gigantisch hoge prijs voor heeft moeten betalen. In de games houdt dat in dat hij zijn ziel aan duistere geesten verkocht heeft, waardoor zijn gedachten gecorrumpeerd worden en hij uiteindelijk een slechterik wordt. Tegelijk doet hij dat alles met maar een ding in gedachten: het beschermen van zijn koninkrijk. Of hij in de film ook corrupt wordt, weten we nog niet. Het lijkt er in elk geval wel op dat hij een duister randje krijgt.


Khadgar (Ben Schnetzer)
Bekijk de afbeeldingBoekenwurm wiens kracht in zijn kennis ligt. Hij zou lid worden van de Kirin Tor, maar verlangde juist naar een gewoon leven. Om die reden trok hij weg van wat zijn lotsbestemming was, maar in de film treffen we hem op een keerpunt aan. Khadgar wil weer meer leren over zijn lot en de oorsprong van zijn krachten. Wellicht vormt hij de magische sleutel tot het oplossen van de problemen van Azeroth en wordt hij een krachtig magiër die veel zal betekenen voor de mensen.





Draenor: wereld van de orcs

Dan is er nog de planeet Draenor, thuis van de orcs. Waar de mensen in vrede leven, is dat voor de orcs anders. Het zijn grote wezens, zo’n tweeëneenhalve meter lang, die een tijd voordat de film begint een nieuwe heerservinden in Gul’dan. Hij belooft hen extra macht, waarvoor ze demonenbloed moeten drinken. Het geeft de orcs hun kenmerkende groene huidskleur, maar niet iedereen gaat daarin mee.

De Frostwolves zijn een clan die het bloed niet drinkt, waardoor het buitenstaanders worden. Hun leider heet Durotan, die aarzelend meereist met de rest van de orcs als hun thuiswereld op instorten staat. Ze moeten wel weg, en trekken daarvoor door een magisch portaal richting Azeroth. Eenmaal daar hoopt Durotan op een leven van vrede voor zijn soortgenoten. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste personages aan de kant van de Orcs.


Durotan (Toby Kebbell)
Bekijk de afbeeldingEen van de twee hoofdpersonages van de film. Geliefd leider van de Frostwolves. Durotan wil een toekomst bouwen voor zijn clan en zijn zwangere vrouw Draka en gaat daarbij in tegen de plannen van slechterik Gul’dan. Die heeft van magie gebruik gemaakt om de orcs extra kracht te geven. De Frostwolves gaan er echter niet in mee en krijgen daarom ook niet de kenmerkende groene huid van andere orcs. Durotan streeft vooral een vredige toekomst voor zijn volk na.


Gul'dan (Daniel Wu)
Bekijk de afbeeldingEen meedogenloze en krachtige schurk die zijn macht als absoluut beschouwt. Hij strijdt voor dominantie over de wereld van Azeroth, wat de gevolgen van die strijd ook zijn. Gul’dan beschikt over magische krachten en het zijn die krachten die hem zo sterk maken. Om de orcs te verenigen, maakt hij ze sterker, maar dat vergt veel levensenergie en dus is het de vraag of de Horde wel kan overleven onder hem. Hij is overigens het meest duistere personage in de franchise.


Orgrim Doomhammer (Robert Kazinsky)
Bekijk de afbeeldingOrgrim is de vertrouwde linkerhand van Durotan, en een van de meest legendarische orc-krijgers die er zijn. Zijn wapen is de Doomhammer, een van de dodelijkste wapens die zijn soort kent. Het wordt al eeuwen van vader op zoon doorgegeven en Orgrim maakt er al jaren gebruik van op het slagveld. Hij is in de film de militair leider van de Horde. Dat maakt hem een gevreesd tegenstander van de mensheid, maar tegelijk een potentieel sterke bondgenoot.


Garona (Paula Patton)
Bekijk de afbeeldingGarona is de slavin van Gul’dan, een half-orc en half-mens. Ze is een buitenstander in twee werelden en zoekt acceptatie en een plek die ze haar thuis kan noemen. Garona voelt zich aangetrokken tot de mens Lothar, vanwege zijn dapperheid en charmes. Dat ze van beide rassen afstamt, maakt van Garona een perfecte kandidaat om de verenigende factor te zijn in Warcraft. Ze is overigens wel een gevaarlijk moordenaar, dus welke kant ze ook kiest: ze wordt sowieso gevaarlijk.


Draka (Anna Galvin)
Bekijk de afbeeldingIs de vrouw van Durotan en moeder van hun enige kind. Samen met Durotan vecht Draka voor een betere toekomst van de orcs en is ze aanhanger van oude magische wegen. Vanwege dat laatste is zij ook een van de redenen waarom Durotan besloot om niet mee te doen met de rest van de Orcs, die ervoor zorgden dat de verbannen Frostwolves hun normale huid behielden. Als we haar ontmoeten, is Draka zwanger van Thrall, een kind dat later legendarisch krijger wordt.




NieuwsFilm

meest populair