'Room' grote winnaar bij de Irish Film and Television Academy Awards

'Room' grote winnaar bij de Irish Film and Television Academy Awards

De film won zeven prijzen waaronder beste regie, film en een prijs voor Brie Larson.

Room was de verrassing van het afgelopen jaar en leverde Brie Larson onder meer een Oscar voor beste actrice op. Maar er zijn nog meer prijzen bijgekomen. Afgelopen weekend won de film bij de Irish Film and Television Academy Awards zeven prijzen, waarmee het de grote winnaar van de avond was.

De film won, die werd geproduceerd door de Ierse Element Pictures, won beste regie voor Lenny Abrahamson, beste script voor Emma Donoghue en prijzen voor de muziek, montage en het geluid. Brie Larson won ook een prijs, namelijk die van beste internationale actrice.

Brooklyn won ook prijzen, namelijk beste vrouwelijke hoofdrol voor Saoirse Ronan en beste vrouwelijke bijrol voor Brennan. Michael Fassbender won beste mannelijke hoofdrol voor Steve Jobs en Leonardo DiCaprio kreeg ook opnieuw een prijs voor zijn rol in The Revenant, namelijk beste internationale acteur.

Op tv- vlak was An Klondike de grote winnaar met vier prijzen. Liam Neeson kreeg de IFTA Outstanding Contribution to Cinema Award voor zijn oeuvre.

NieuwsFilm

meest populair