'Avengers: Infinity War'-films moeten erg verschillend worden

'Avengers: Infinity War'-films moeten erg verschillend worden

Daarnaast zijn er wat meer details over de toekomst van Marvels filmuniversum.

Io9 kreeg de kans om te praten met de producent, regisseurs en scenaristen van Avengers: Infinity War - Part 1 en Part 2. Ondanks dat we vrij weinig inhoudelijke informatie krijgen over de culminatie van de eerste drie fases van Marvels overkoepelende plannen, geeft het artikel wel een interessante blik op de intentie die men met de films heeft.

Regisseurs Anthony en Joe Russo maakten allereerst duidelijk dat de films niet één verhaal vertellen dat doormidden geknipt wordt. In plaats daarvan verschillen ”de films […] heel, heel erg van elkaar.” Het zijn ”twee verschillende uitdrukkingen. Het schept een verkeerd beeld dat we de films tegelijkertijd opnemen.”

De films moeten het verhaal van Thanos (Josh Brolin) en de Avengers op een mooie wijze voortzetten. ”Voor ons loopt er een rode draad van Winter Soldier, door Civil War, lijnrecht naar Infinity War,” vertelde Anthony Russo. ”Er is een overkoepelend verhaal dat door alle vier films verteld wordt. En ik denk dat het aantal personages dat we hebben in Civil War ons echt voorbereid heeft op werken met drie keer zoveel personages in Infinity War,” voegde Joe daaraan toe.

Toch blijkt al veel van de basis hiervoor gelegd te zijn in voorgaande films en zijn er volgens Kevin Feige minstens twee films die meer helder maken. ”Doctor Strange legt wat van de basis,” aldus Feige. ”Thor: Ragnarok borduurt daarop voort, maar volgens mij ligt het overgrote deel al klaar.”

Over de toekomst had Feige overigens ook al iets te zeggen. ”We werken alleen aan wat we tot eind 2019 aangekondigd hebben. Er is nog een groot schaakbord voor 2020 en verder, maar ik zou zeggen dat je op z’n minst een Guardians 3 kan verwachten. Ik weet niet precies wat de volgorde gaat zijn.”

Op 3 mei 2018 gaat Avengers: Infinity War – Part 1 in première en een jaar later volgt deel 2.



NieuwsFilm

meest populair