Gerucht: Is dit het verhaal van 'Star Wars: Episode VIII'?

Gerucht: Is dit het verhaal van 'Star Wars: Episode VIII'?

De brede lijnen zijn volgens een Reddit-gebruiker onthuld.

Het duurt nog dik anderhalf jaar voordat Star Wars: Episode VIII in première gaat. Voor die tijd is er nog Rogue One, dus de kans dat we vóór december iets leren over Episode VIII is klein. Een synopsis lijkt voor die tijd zelfs uit den boze, want Lucasfilm en Disney concentreren zich op de marketing van Rogue One. Toch lijkt er nu iets bekend te zijn over het plot van de achtste film in de saga.

Op Reddit is er een gebruiker die zegt het script van de film gelezen te hebben. Helemaal zeker is het natuurlijk niet dat het verhaal dat daar te lezen valt klopt, maar interessant is het wel. Voor de volledige omschrijving verwijzen we je door naar Reddit, hier vertellen we enkel over een paar van de minder grote onthullingen.

De film zou zich splitsen in twee grote verhaallijnen. Allereerst is er de training van Daisy Ridleys Rey onder Luke Skywalker (Mark Hamill). Tegelijk zou binnen de Republiek een spion van de First Order zijn die probeert de wederopbouw tegen te gaan. Leia (Carrie Fisher) en een voornaam lid van de senaat zouden botsen over de strijd tegen de First Order. John Boyega’s Finn en Poe Dameron (Oscar Isaac) zouden onderzoek doen naar die spion, maar in de problemen komen, waarop Rey ze moet redden.

Verder zou in de film onthuld worden wie de ouders zijn van Rey en waarom ze meteen zo sterk in de Force is. Yoda, Obi-Wan Kenobi en Hayden Christensens Anakin Skywalker keren volgens de Reddit-gebruiker terug als Force ghosts. Verder blijkt Benicio del Toro een politicus te zijn die probeert de Republiek er weer bovenop te krijgen. Castlid Kelly Marie Tran zou een contactpersoon van Leia binnen de Republiek spelen, en flirten met Finn.

Uiteraard valt niet te zeggen of het verhaal klopt. Over The Force Awakens lazen we iets soortgelijks op Reddit en daarvan bleken slechts delen te kloppen. Wellicht dat het nu ook zo loopt, dan weten we dus in elk geval iets meer over de film van regisseur Rian Johnson. Voorlopig heeft de film nog geen echte titel. De werktitel zou Echoes of the Dark Side zijn.

Vanaf 14 december 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair