Algemeen

Sylvia Hoeks pakt hoofdrol in 'Blade Runner 2'

Nederlandse actrice te zien naast onder meer Ryan Gosling, Harrison Ford en Robin Wright.

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Alcon Entertainment heeft bekendgemaakt dat de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks een hoofdrol gaat spelen in het vervolg op de sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982. De film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve (Sicario) en de producent is Ridley Scott.

Hoeks is voornamelijk bekend van haar rol als Iris Hoegaarde in de serie Overspel (2011-2015) en was te zien als Antje Zwager in Bloedverwanten (2010-2015) en als Sonja Looman in Vuurzee (2005-2009). Ook heeft ze een aandeel in Nederlandse films als De Storm (2009) en De Bende van Oss (2011) en is ze te zien in buitenlandse producties als La migliore offerta en The Lake.

In het origineel, welke werd geregisseerd door Scott, had ook een Nederlander een belangrijke rol. Niemand minder dan Rutger Hauer was te zien als het personage Roy Batty, de intelligente en berekende leider van het afvallige Nexus-6.

Hoeks zal in Blade Runner 2 te zijn zijn naast namen als Ryan Gosling, Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas en Harrison Ford als Rick Deckard. De Noord-Amerikaanse releasedatum voor de sci-fi film gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick is geprikt op 6 oktober 2017.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Nou, die ziet er een stuk beter uit dan Rutger Hauer, het vervolg kan misschien wel beter worden dan het origineel!

Muufley

Avatar

Xenolicker "Nou, die ziet er een stuk beter uit dan Rutger Hauer, het vervolg kan misschien wel beter worden dan het origineel!"


Wow

O+

afbeelding

jaime91

Avatar

Hoeks timmert goed aan de weg. Ben benieuwd hoe groot haar rol zal zijn, al denk ik niet heel groot. Maar wel tof om haar in een grote hollywood productie te zien. Goede actrice.

bigmichiel

Avatar

jaime91 "Hoeks timmert goed aan de weg. Ben benieuwd hoe groot haar rol zal zijn, al denk ik niet heel groot. Maar wel tof om haar in een grote hollywood productie te zien. Goede actrice."


Ze gaat een hoofdrol spelen, dus ik verwacht toch heel wat screentime ;)

Mooi dat ze ook in het vervolg een Nederlands sausje gebruiken Smiley face

Xenolicker

Avatar

Wat is dat voor een plaatje, Muufley? Is dat van die science fiction tv-serie "To baldly go where no man has gone before"...? Geef mij Captain Kurk maar, die kun je tenminste nog gebruiken om het gat in je ruimteschip mee te dichten!

NieuwsFilm

meest populair