Sylvia Hoeks pakt hoofdrol in 'Blade Runner 2'

Sylvia Hoeks pakt hoofdrol in 'Blade Runner 2'

Nederlandse actrice te zien naast onder meer Ryan Gosling, Harrison Ford en Robin Wright.

Alcon Entertainment heeft bekendgemaakt dat de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks een hoofdrol gaat spelen in het vervolg op de sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982. De film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve (Sicario) en de producent is Ridley Scott.

Hoeks is voornamelijk bekend van haar rol als Iris Hoegaarde in de serie Overspel (2011-2015) en was te zien als Antje Zwager in Bloedverwanten (2010-2015) en als Sonja Looman in Vuurzee (2005-2009). Ook heeft ze een aandeel in Nederlandse films als De Storm (2009) en De Bende van Oss (2011) en is ze te zien in buitenlandse producties als La migliore offerta en The Lake.

In het origineel, welke werd geregisseerd door Scott, had ook een Nederlander een belangrijke rol. Niemand minder dan Rutger Hauer was te zien als het personage Roy Batty, de intelligente en berekende leider van het afvallige Nexus-6.

Hoeks zal in Blade Runner 2 te zijn zijn naast namen als Ryan Gosling, Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas en Harrison Ford als Rick Deckard. De Noord-Amerikaanse releasedatum voor de sci-fi film gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick is geprikt op 6 oktober 2017.



NieuwsFilm

meest populair