'Batman v Superman' 7de best verdienende superheldenfilm

'Batman v Superman' 7de best verdienende superheldenfilm

En Warner mag best trots zijn op de opbrengsten van de film.

Batman v Superman Dawn of Justice zal niet lang meer in de bioscoop draaien. Volgens sommigen vallen de box office opbrengsten tegen, maar Warner Bros. heeft in de media al herhaaldelijk laten weten meer dan tevreden te zijn. Ergens heeft de studio daar ook alle recht toe, want als je kijkt naar de internationale box office opbrengst, is het voorlopig de zevende best verdienende superheldenfilm ooit.

Afgelopen weekend bereikte de wereldwijde opbrengst van de film 862,9 miljoen dollar. Volgens analisten van THR zou de opbrengst uiteindelijk op zo’n 875 miljoen dollar uit kunnen komen, waarmee de film het zo slecht nog niet gedaan heeft. Box office analist Jeff Block vertelde het volgende:

”Buiten de twee Dark Knight films van Christopher Nolan en Tim Burtons Batman-films, als je de opbrengsten aanpast aan inflatie, is dit de best verdienende DC-film tot nu toe. De film haalde meer dan 200 miljoen dollar méér op dan Man of Steel. Dus ja, BvS was een succesvolle herlancering van het DC-filmuniversum, maar ze komen lang niet in de buurt van Disney/Marvel als het aankomt op kritische ontvangst en box office kracht. Je kan alleen maar voor ze hopen dat er iets groters en beters aan zit te komen.”

Dat grotere komt sowieso: volgend jaar is er al Justice League: Part One, waarin Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg rollen spelen. Berichten van de afgelopen weken suggereren in elk geval dat Warner nerveus geworden is rond zijn DC-films. Zo zouden heropnames van Suicide Squad plaats hebben gevonden om de film wat lichter in toon te maken en vertrok regisseur Seth Grahame-Smith van The Flash wegens creatieve meningsverschillen met de studio.

Tegelijk mag men dus niet klagen, de box office opbrengsten zijn genoeg om de film winstgevend te maken. Mogelijk zal Warner uiteindelijk zelfs nog iets meer weten op te halen dan die 875 miljoen dollar waar THR van uit gaat, als de studio inderdaad besluit om de director’s cut van de film ook nog uit te brengen in de bioscoop. Hieronder een mooie grafiek van THR die de opbrengsten van superheldenfilms laat zien.



NieuwsFilm

meest populair