'Aquaman' wordt duister maar amusant

'Aquaman' wordt duister maar amusant

James Wan over de toon van zijn DC-film.

Tegenover Empire Magazine ging James Wan, die ondanks de geruchten gewoon regisseur blijft van Aquaman, in op de toon van zijn DC-film. Het personage was in de comics en andere media nooit het meest serieuze, maar nu moet Jason Momoa’s prins van Atlantis een stuk serieuzer worden.

”Kijk naar de gevoeligheid van mijn films, van Furious 7 tot de horrorfilms,” begon Wan. ”Je kunt daaruit afleiden wat voor film ik van Aquaman zou kunnen maken.” De film moet qua toon passen bij de duistere stijl van de DC-films, die met Batman v Superman definitief gevestigd werd. Maar er moet wel ruimte blijven voor plezier.

”Het type filmmaker dat ik ben, zelfs in mijn horrorfilms zie je dat, is dat ik ruimte laat voor plezier in mijn films. En ik denk dat dit belangrijk is voor het type films dat ik mak. De film die ik hier [op de persconferentie] presenteert, Lights Out, is een amusante horrorfilm. Ik denk dat Aquaman een personage is dat altijd belachelijk gemaakt is. Ik vind het een erg tof idee om een andere, erg coole, badass kant van dit personage te laten zien en tegelijk niet te vergeten er plezier mee te hebben.”

Momoa’s Aquaman maakt zijn debuut op 16 november 2017 in Justice League: Part One, dat volgend jaar al in première moet gaan. Op 27 juli 2018 is er een solofilm.



NieuwsFilm

meest populair