John Williams mogelijk niet terug voor 'Star Wars: Episode VIII'

De componist twijfelt over een terugkeer naar de franchise.

Componist John Williams heeft de muziek van elke film die tot nu toe in de Star Wars-franchise verscheen verzorgd. Nu lijkt hij erover te twijfelen om ook de aankomende achtste film in de saga te verzorgen. Tegenover Making Star Wars onthulde hij mogelijk niet terug te keren voor Rian Johnsons Star Wars: Episode VIII.

”Ik heb de producenten verteld dat ik niet zeker ben over een terugkeer voor de volgende, maar ook dat ik niet wil dat iemand anders het doet,” aldus Williams. Kortom: hij heeft nog geen definitief antwoord gegeven, maar twijfelt over een terugkeer. Tegelijk vindt hij het klaarblijkelijk ook moeilijk om afscheid te nemen van de franchise.

Hij keerde al terug voor The Force Awakens, maar niet voor Rogue One: A Star Wars Story. De film van die muziek wordt verzorgd door Alexandre Desplat. Toch lijkt het moeilijk voor Williams om de franchise helemaal uit handen te geven, en dan vooral de saga-films.

Zelfs al zou Williams niet terugkeren voor nog een film in de franchise, hebben we natuurlijk nog altijd zijn muziek om van te genieten. Zoals onderstaande video bijvoorbeeld:



NieuwsFilm

meest populair