Lee Daniels verlaat biografische film over Richard Pryor

Lee Daniels verlaat biografische film over Richard Pryor

Hij heeft er nu geen tijd voor en de hogere machten willen de film niet uitstellen.

Biopic Richard Pryor: Is It Something I Said? moet een euvel zien te overwinnen inzake een regisseur, want Lee Daniels (Precious, The Butler) heeft het project achter zich moeten laten. Dat meldt The Hollywood Reporter. Op het moment heeft Daniels het te druk met de Fox series Empire en Star, de startdatum van oktober zou hij niet kunnen halen.

The Weinstein Company, die achter de biografische film zit, gunt Daniels daarnaast geen extra tijd. De film over Richard Pryor is dan ook al behoorlijk wat jaartjes in de maak. De grappenmaker bezat zelf een vinger in de pap toen hij nog leefde. In 2005 overleed hij helaas aan een hartaanval. Liefhebbers van Pryor zullen al gemerkt hebben dat Is It Something I Said? de titel van één van zijn komische albums uit 1975 is.

Sinds eind 2014 zijn Mike Epps en Oprah Winfrey bij de film betrokken, als de lolbroek en zijn oma. Kate Hudson treedt op als Pryor's weduwe Jennifer Lee, mits het aftreden van Daniels zorgen heeft gebaard. Voor Eddie Murphy was er destijds een plekje vrijgemaakt, namelijk voor de rol van Pryor's vader LeRoy, maar over hem is niets bericht. Geruchten over Tracy Morgan in de cast doen ook al een tijdje de ronde.

Bill Condon (Dreamgirls, Mr. Holmes) is de persoon achter het scenario dat het leven van de komiek verkend. De opnames van Is It Something I Said? hoorden oorspronkelijk afgelopen maart van start te zijn gaan.



NieuwsFilm

meest populair