Gael Garcia Bernal wordt Zorro van de toekomst

Gael Garcia Bernal wordt Zorro van de toekomst

Acteur gaat de rol spelen in 'Z' van Jonás Cuarón.

Gael Garcia Bernal gaat de hoofdrol spelen in een futuristische film over de gemaskerde held Zorro. De Mexicaanse acteur speelt de rol in de film Z van regisseur Jonás Cuarón, die eerder met zijn vader Alfonso Cuarón het scenario voor de Oscarwinnende film Gravity schreef.

Eerder had Z als werktitel Zorro reborn. Het speelt zich af in de nabije toekomst in een post apocalyptische wereld. Cuarón heeft het scenario geschreven en zal de film ook regisseren. Cuarón en Bernal werkten al eerder samen aan Desierto, dat vorig jaar uitkwam en dat het regiedebuut van Cuarón vormde. Naast zijn rol in Desierto was Bernal het afgelopen jaar ook weer te zien in de Amazon serie Mozart in the Jungle, waarvoor hij een Golden Globe voor beste mannelijke rol in een serie won.

Het personage van Zorro werd gecreëerd door de Amerikaanse pulp-schrijver Johnston McCulley in de roman The Curse of Capistrano. Deze werd in 1919 in afleveringen gepubliceerd in het tijdschrift All-Story Weekly. Over Zorro verschenen daarna nog meer boeken en films. De meest recente versie stamt uit 1995 toen Antonio Banderas in de huid van de gemaskerde held kroop in The Legend of Zorro.



NieuwsFilm

meest populair