TV-tips voor komende week

TV-tips voor komende week

Met o.a. Prometheus, Vertigo en The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Prometheus (2012)

Zaterdag 14 mei om 22:30 op RTL5

Prometheus volgt een team archeologen die op Aarde aanwijzingen vinden voor de oorsprong van de mens. Die tekens wijzen naar de duistere uithoeken van het universum, waar ze een angstaanjagende strijd aan moeten gaan om de mensheid te redden.
Bekijk de afbeelding

Philomena (2013)

Zondag 15 mei om 22:15 op NPO2

'Philomena' vertelt het waar gebeurde verhaal van Lee (Judi dench), een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Ze bevalt in Sean Ross Abbey, een Katholiek huis voor ongetrouwde moeders in Tipperary. Na drie jaar eisen de nonnen dat Lee haar kind laat adopteren. Ze tekent een wettelijke verklaring nooit meer achter haar zoontje aan te gaan en kijkt machteloos toe terwijl hij naar Amerika vertrekt. In 2004 ontmoet ze Sixsmith (Steve Coogan) en probeert ze haar eerstgeborene alsnog op te sporen.
Bekijk de afbeelding

The Bourne Ultimatum (2007)

Maandag 16 mei om 20:30 op Veronica

Jason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.
Bekijk de afbeelding

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Dinsdag 17 mei om 20:30 op Veronica

'The Hobbit: The Desolation of Smaug' pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in 'An Unexpected Journey'. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.
Bekijk de afbeelding

Alice in Wonderland (2010)

Woensdag 18 mei om 20:30 op NET5
Regie: Tim Burton

Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.
Bekijk de afbeelding

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Donderdag 19 mei om 20:30 op Veronica

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal.
Bekijk de afbeelding

Vertigo (1958)

Vrijdag 20 mei om 23:30 op NPO2

Vertigo uit 1958 is een van de beroemdste films van Alfred Hitchcock. Een politieman verliest zijn vriendin na een ingewikkelde intrige. Hij geeft zichzelf -niet ten onrechte- de schuld van haar dood. Enige tijd later ontmoet hij een exacte dubbelgangster, en begint alles weer vrolijk opnieuw. Hitchcock maakt het zijn publiek niet makkelijk: de plot is zeer ingewikkeld, en je kunt je nooit aan de indruk onttrekken dat er iets mis is met de held. James Stewart speelt die twijfel mooi uit, Kim Novak is in twee gedaantes zijn geliefde.


NieuwsFilm

meest populair