'Iron Man 3' had oorspronkelijk vrouwelijke schurk

'Iron Man 3' had oorspronkelijk vrouwelijke schurk

Maar het moest een man worden vanwege speelgoedverkopen.

Afgelopen september sneed Walt Disney Pictures de banden door tussen Marvel Entertainment CEO Isaac Perlmuter en Marvel Studios voorzitter Kevin Feige. Daarmee kreeg laatstgenoemde min of meer vrij spel rond het maken van de films waar hij zo succesvol mee is. Dat is significant, want Perlmutter was verantwoordelijk voor veel besparingen: zo verving hij Terrence Howard met Don Cheadle en was hij ervoor verantwoordelijk dat Edgar Wright uit Ant-Man stapte.

Tegenover Uproxx onthulde regisseur Shane Black nu dat hij behoorlijk grote veranderingen moest maken in Iron Man 3. Hij wilde oorspronkelijk iets anders doen met Aldrich Killian (Guy Pearce als slechterik: het was de intentie hem een vrouwelijke schurk te maken.

”Er was een vroege versie van het scenario van Iron Man 3, waarin we een klein probleem hadden, namelijk een vrouwelijk personage dat in het script de slechterik was,” vertelde Black. ”Het script was af en we kregen een memo waarin stond dat het niet mogelijk was en ‘We zijn van gedachten veranderd, want het speelgoed verkoopt niet zo goed als dat een vrouw is.’ Dus moesten we het hele script vanwege speelgoed omgooien. Dat lag niet aan Feige, maar aan de bedrijfsleiding van Marvel. Nu is dat probleem er niet meer.”

De grootste problemen zouden dus voortgekomen zijn uit de rol van Perlmutter in de franchise. Wat vinden jullie ervan?



NieuwsFilm

meest populair