Algemeen

'Iron Man 3' had oorspronkelijk vrouwelijke schurk

Maar het moest een man worden vanwege speelgoedverkopen.

door Jim Pedd om 08:00 in Algemeen
Afgelopen september sneed Walt Disney Pictures de banden door tussen Marvel Entertainment CEO Isaac Perlmuter en Marvel Studios voorzitter Kevin Feige. Daarmee kreeg laatstgenoemde min of meer vrij spel rond het maken van de films waar hij zo succesvol mee is. Dat is significant, want Perlmutter was verantwoordelijk voor veel besparingen: zo verving hij Terrence Howard met Don Cheadle en was hij ervoor verantwoordelijk dat Edgar Wright uit Ant-Man stapte.

Tegenover Uproxx onthulde regisseur Shane Black nu dat hij behoorlijk grote veranderingen moest maken in Iron Man 3. Hij wilde oorspronkelijk iets anders doen met Aldrich Killian (Guy Pearce als slechterik: het was de intentie hem een vrouwelijke schurk te maken.

”Er was een vroege versie van het scenario van Iron Man 3, waarin we een klein probleem hadden, namelijk een vrouwelijk personage dat in het script de slechterik was,” vertelde Black. ”Het script was af en we kregen een memo waarin stond dat het niet mogelijk was en ‘We zijn van gedachten veranderd, want het speelgoed verkoopt niet zo goed als dat een vrouw is.’ Dus moesten we het hele script vanwege speelgoed omgooien. Dat lag niet aan Feige, maar aan de bedrijfsleiding van Marvel. Nu is dat probleem er niet meer.”

De grootste problemen zouden dus voortgekomen zijn uit de rol van Perlmutter in de franchise. Wat vinden jullie ervan?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Was leuk geweest voor de verandering, maar het had Iron Man 3 niet een betere film gemaakt.

eltorro

Avatar

De beste MCU films blijven toch nog steeds: Avengers 1, Iron man 1 en the guardians of the galaxy. En achter die films stonden volgens mij beide mannen. Het is alleen natuurlijk wel dom, dat je als film rekening moet gaan houden met een speelgoed lijn en het ontslaan van Wright was ook een grote fout. Dus misschien is het wel beter zo.

Chris23

Avatar

Relletjes betreffende speelgoed, films en vrouwen hoor je wel vaker de laatste tijd.
Was ook iets met dat er heel lang geen action figures van Rey (tfa) waren omdat men dacht dat die niet verkochten of zo.

Straka

Avatar

En welk kind wilde er uiteindelijk nou niet een "Guy Pearce/Aldrich Killian" action figure?

Ed Crane

Avatar

Wat banaal toch weer van Marvel.

starbass

Avatar

Hopelijk krijgt Wright dan weer een vinger in de pap bij Antman 2, zijn invloed is duidelijk te zien in deel 1 en dat maakt de film een stuk beter dan hij anders was geweest.

patrick_h

Avatar

Straka "En welk kind wilde er uiteindelijk nou niet een "Guy Pearce/Aldrich Killian" action figure?"
Precies. Ik vond het vroeger altijd zo jammer dat ik geen man in pak bij mijn He-Man/Mask/Transformers/etc. had.

Frietgezicht

Avatar

Hier heeft Jennifer Lawrence vast over te zeggen.

Maar goed,de film was toch al klote maar de reden hiervan is triest. Buiten dat is mijn Black Widow action figure meer gebruikt dan de vaatwasser.

Ereptile

Avatar

Een vrouwelijke schurk zou wel tof zijn. Hoeveel daarvan hebben we nu in het MCU? Alleen Nebula van Guardians of the Galaxy, geloof ik!

En beter dat die Isaac Perlmeuter is ontslagen/opgestapt!

Spider-fan

Avatar

Maar ze zeggen niet wie dat vrouwelijk personage was...

NieuwsFilm

meest populair