Nicolas Winding Refn produceert 'Witchfinder General'-remake

Nicolas Winding Refn produceert 'Witchfinder General'-remake

Vincent Price speelt de titelrol in de Engelse horrorfilm uit 1968.

Deadline is te weten gekomen dat Witchfinder General de volgende titel uit de oudere jaren is die een nieuwe versie zal krijgen. Drive-regisseur Nicolas Winding Refn, wiens The Neon Demon dit jaar nog uitkomt, heeft zich in de productie gemengd met producent Rupert Preston. De remake is een passieproject van hen. De horror met in de hoofdrol Vincent Price stamt inmiddels alweer uit 1968. In Amerika kwam de film ook wel uit onder de titel The Conqueror Worm.

Het verhaal is gebaseerd op ware feiten en het gelijknamige boek van Ronald Bassett uit 1966. Tijdens de Engelse Burgeroorlog, anno 1645 te Norfolk, benoemde Matthew Hopkins zichzelf tot officiële heksenjager. Hij beweerde een mandaat te hebben gekregen van het parlement om heksen te vervolgen en te executeren. Dit bleek een leugen en samen met zijn bondgenoten, waaronder ene John Stearne, hing Hopkins meer mensen op voor hekserij dan in de voorafgaande honderd jaar. Tussen 1644 en 1646 zou hij 300 vrouwen hebben terechtgesteld. In totaal zouden er in Engeland iets minder dan 500 executies hebben plaatsgevonden omtrent heksen.

In Witchfinder General speelt Price een fictieve versie van Hopkins, zie hieronder de trailer. Wanneer hij zich op de verkeerde vrouw (Hilary Dwyer) richt komt haar vriend (Ian Ogilvy) in actie. Laatstgenoemde start zodoende een klopjacht op heksenjagers.



Refn heeft aangegeven niet te regisseren, ondanks zijn fascinatie voor de film. Momenteel is hij bezig met de zoektocht naar geschikte schrijvers en filmmakers. Zij zullen met een budget van 5 tot 10 miljoen dollar de remake moeten verwezenlijken. De productie gaat ergens volgend jaar van start. Refn zit ook achter de toekomstige remake van Maniac Cop.

NieuwsFilm

meest populair