Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve maken boekverfilming 'The Son'

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve maken boekverfilming 'The Son'

Hun derde samenwerking richt zich op het werk van Jo Nesbø (Headhunters).

Na Prisoners en Enemy zullen Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve opnieuw een film gaan maken, hoewel het niet bekend is of Gyllenhaal een rol in het project zal vervullen. Het gaat in ieder geval om The Son (Sønnen), een misdaadroman van Noorse auteur Jo Nesbø, wiens Headhunters (Hodejegerne) voorheen succesvol verfilmd is in 2011. Gyllenhaal's Nine Stories Productions treedt op als producent. Villeneuve heeft er wel zin in, hij zal in de regiestoel kruipen.

The Son is Sonny Lofthus. Ooit was hij een 15-jarig begaafd knulletje met een veelbelovende carrière in worstelen. Inmiddels is daar al lang en breed een eind aangekomen. Zijn leven stond op een dag ondersteboven toen zijn vader, een politieman, zelfmoord pleegde. Daaropvolgend werd Sonny in de bajes gesmeten voor iets wat hij niet gedaan heeft. Twaalf jaar later heeft hij het echter niet slecht, want als compensatie ontvangt hij drugs om zijn verslaving mee te stillen.

De betrouwbare inspecteur Simon Kefas staat ook centraal in het verhaal. Hij heeft de zelfmoord van zijn corrupte partner, de vader van Sonny, nooit achter zich kunnen laten. Wanneer Sonny in de gevangenis ontdekt dat er meer achter de dood van zijn vader schuilt, reikt hij naar Simon uit. Na een spectaculaire ontsnapping slaat Sonny de handen ineen met Simon. Beiden trachten hun vader en vriend te wreken.

Bold Films (Nightcrawler) is ook bij de boekverfilming betrokken. Wanneer men wil filmen zal de toekomst uitwijzen.



NieuwsFilm

meest populair