Algemeen

'The Imitation Game'-regisseur in gesprek voor 'The Shining Girls'

Boekverfilming/thriller over een tijdreizende seriemoordenaar.

door Rik Timmer om 12:21 in Algemeen
Als alles goed verloopt zullen we net voordat 2017 diens intrede maakt de gelegenheid krijgen om Passengers te zien, met hoofdrollen voor Chris Pratt en Jennifer Lawrence. Het is de nieuwste film van Morten Tyldum, wiens The Imitation Game met Benedict Cumberbatch in 2014 het daglicht zag. Nu wordt er bericht dat Tyldum een nieuw project in zijn vizier heeft om te regisseren: The Shining Girls, naar een boek van Lauren Beukes.

In 1931, tijdens de Grote Depressie, vindt de gewelddadige zwerver Harper Curtis een speciale sleutel. Deze leidt hem naar een even zo speciaal huis. Het bouwwerk bezit een vreemde kamer, met aan de muur glimmende objecten die gepaard gaan met de namen van meisjes. Wanneer hij zo'n voorwerp aanraakt wordt hij naar een andere tijdsperiode getransporteerd. Weldra ontdekt Harper dat hij tussen 1929 en 1993 kan reizen, en dat elk voorwerp aan een vrouw toebehoort die hij moet doden. Meisjes met potentie.

Kirby Mazrachi is één van hen, hoewel anders. Zij leeft namelijk nog, het enige slachtoffer dat een aanval van Harper heeft kunnen afwenden met behulp van haar trouwe hond. Een paar jaar later, inmiddels 1993, is haar moordenaar nog steeds niet opgepakt. De politie weet geen raad, dus gaat Kirby voor de Chicago Sun-Times werken. Samen met uitgebluste misdaadjournalist Dan Velazquez tracht ze het mysterie te ontraadselen.

Leonardo DiCaprio's Appian Way haalde de filmrechten voorheen binnen voor Danny Boyle om te schrijven en te regisseren. Hij verliet echter het project. Liefhebbers die niet kunnen wachten om de film te zien, kunnen het boek in de winkel oppakken. De Nederlandse titel is Stralende Meisjes.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Goede regisseur en verhaal klinkt erg goed. Ik kijk ernaar uit. :Y

nieuwslaatste nieuws

meest populair