Nick Cave komt naar Pathé, CineMec en Foroxity

Nick Cave komt naar Pathé, CineMec en Foroxity

'One More Time with Feeling' van Andrew Dominic wordt eenmalig vertoond.

Nick Cave and the Bad Seeds brengen begin september een nieuwe cd uit. De avond voor de release zijn de songs voor het eerst te horen in de film One More Time with Feeling van regisseur Andrew Dominik, die dan wereldwijd draait in 650 bioscopen. In Nederland zal de film te zien zijn bij 21 bioscopen.

Andrew Dominic maakte in 2000 zijn debuut met de film Chopper, de film die de doorbraak vormde voor Eric Bana. Dominik werkte met Brad Pitt samen aan The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford en aan Killing Them Softly.

Het oorspronkelijke idee voor One More Time with Feeling was een live uitvoering van de nieuwe liedjes. Langzamerhand ontwikkelde het zich echter tot meer toen Dominik zich verdiepte in de tragische achtergrond bij het schrijven en opnemen van het album.

Arthur, de vijftienjarige zoon van Nick Cave, stierf in juli 2015 toen hij van een rots viel. Tussen de live uitvoeringen van de Bad Seeds zijn nu interviews te zien en beelden, waarbij Nick Cave commentaar geeft. De aangrijpende zwart-wit film is gedraaid in 3D.

De film wordt op 8 september vertoond in de volgende bioscopen: Pathé City en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé De Kuip en Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Pathé Zaandam, CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht en Foroxity Roermond en Sittard. Kaartjes zijn online te koop bij Pathé, CineMec en Foroxity en aan de kassa.



NieuwsFilm

meest populair