Alles over 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows'

Alles over 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows'

Tweede film in de live-action franchise.

Komende donderdag komt de film Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 16 juni in première.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the ShadowsBekijk de afbeelding

Regie: Dave Green | Cast: Megan Fox (April O’Neil), Stephen Amell (Casey jones), Alan Ritchson (Raphael), Noel Fisher (Michelangelo), Will Arnett (Vernon Fenwick) e.a. | Scenario: Josh Appelbaum, André Nemec e.a. | Speelduur: 112 minuten | Genre: Actie, Avontuur, Komedie | Kijkwijzer: 12

Slechterik Shredder ontsnapt uit hechtenis en sluit zich aan bij de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en zijn twee onnozele handlangers, Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen Farrelly). De Turtles proberen het duivelse plan van Shredder en zijn nieuwe crew om de wereld over te nemen tegen te houden, maar dan komt er nog groter kwaad op hun pad: de beruchte Krang.

Ontwikkeling

Toen TMNT uit kwam, was die film aan de box office veel succesvoller dan verwacht. Er werd bijna een half miljard met de productie verdiend. Om die reden begon men snel met werken aan een vervolg, waarvoor in december 2014 al een regisseur gevonden werd in de vorm van Dave Green. De opnames begonnen in april 2015.

Mocht Out of the Shadows succesvol genoeg blijken, dan staat ons nog iets te wachten. Volgens Noel Fisher hebben alle schildpadacteurs getekend voor drie vervolgen. Dat zou betekenen dat er in elk geval nog één vervolg kan komen. Ook Megan Fox heeft voor die derde film getekend.

Eerste reacties

TMNT: Out of the Shadows is iets beter ontvangen dan het origineel. Waar dat nog gemiddeld een 4,2 had op Rotten Tomatoes, heeft dit vervolg aldaar een 4,6. Slechts 34% van de recensies die de site telde kon als positief bestempeld worden. ”TMNT: Out of the Shadows is een kleine verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar mist nog altijd de slimme grappen en energie van de comics die de franchise lanceerden.”

Box office prestaties

Met een iets hoger budget (135 miljoen dollar, tegenover 125 miljoen voor het origineel), moet Paramount iets meer verdienen met dit vervolg dan de voorganger om het net zo’n groot een succes te maken. Of dat lukt is niet zeker. Het openingsweekend was een stuk slechter namelijk. Waar het origineel 65,5 miljoen dollar verdiende in zijn eerste weekend, was dat voor dit vervolg slechts 35 miljoen dollar. Mogelijk komt de opbrengst in de VS daarmee ook een stuk lager uit dan zijn voorganger, terwijl dat land traditioneel het grootste aandeel in de box office prestaties heeft.

Toch zal Out of the Shadows waarschijnlijk wel genoeg verdienen om een vervolg te rechtvaardigen. Deze vervolgfilm staat na een week wereldwijd in de bioscopen al op 116 miljoen dollar. Dat terwijl er nog veel markten zijn waar de film moet draaien.

Trivia

Dit vervolg werd twee dagen nadat de eerste film draaide aangekondigd. • De titel zou eigenlijk Half-Shell worden. • De eerste live-action film in de franchise waarin Krang te zien is.



NieuwsFilm

meest populair