Jennifer Lawrence en Adam McKay gaan Theranos opstarten

Jennifer Lawrence en Adam McKay gaan Theranos opstarten

Het medisch bedrijf maakte van Elizabeth Holmes één van de jongste vrouwelijke miljardairs, tot op een dag...

Deadline heeft een interessante samenwerking aangekondigd tussen actrice Jennifer Lawrence en regisseur Adam McKay. Zij melden dat de twee aan een biografische film werken over Theranos, een medisch bedrijf van de 32-jarige Elizabeth Holmes dat ooit eens een waarde van 9 miljard dollar bezat, en nu praktisch niets meer.

Het in Californië opgestarte Theranos verbaasde vele mensen toen ze bekendmaakten dat bloedtesten veel gemakkelijker en goedkoper konden. In plaats van vervelende naalden en spuiten beweerde het bedrijf met een simpele vingerprik tientallen bloedtesten te kunnen volbrengen. Een grootse opluchting voor patiënten en artsen, maar absoluut niet voor onderzoekers. Het door Theranos geïntroduceerde apparaat Edison zou mankementen bezitten.

The Wall Street Journal tikte hen als eerst op de vingers en schaarde zich niet achter de precisie van Theranos. Het bedrijf zou tevens machinerie van concurrenten hebben gebruikt om de bloedtesten uit te voeren, en niet met hun eigen Edison-technologie. De FDA (Food and Drug Administration) besloot daaropvolgend een onderzoek op touw te zetten. Sindsdien verricht Theranos enkel testen die herpesvirussen waarnemen.

Dit vond twee jaar geleden plaats. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar Theranos en diens revolutionaire bloedtesten. Elizabeth Holmes, die in de film gespeeld zal worden door Lawrence, is daarnaast ook in een strafzaak verwikkeld. Men tracht uit te zoeken of investeerders vanaf dag één zijn misleid. Het kwam immers door hen dat Theranos ooit eens een waarde van 9 miljard dollar bezat. Met de grimmige zaken in rotatie zal Holmes daar voorlopig geen cent van terugzien.

McKay, die ons vorig jaar nog The Big Short bracht, produceert met Lawrence en Gary Sanchez Productions (Get Hard). Het is de bedoeling dat McKay naast regisseren ook verantwoordelijk zal zijn voor het schrijfwerk.



NieuwsFilm

meest populair