Poll

POLL: Transformers-films

Welk deel vind jij het vermakelijkst?

door Bram de Groot om 08:28 in Poll
Deze week zagen we eerste foto's van de altmodes van de Autobot Bumblebee en Decepticon Barricade. Een mooi moment om terug te kijken op de vier reeds verschenen films, met de simpele vraag: welke deel vond jij het vermakelijkst?

Tot op heden zijn er vier films verschenen, allen geregisseerd door actiespecialist Michael Bay en de eerste drie delen werden gedragen door met name Shia LaBeouf. De eerste film verscheen in 2007 en Transformers blijkt nog altijd het best ontvangen deel uit de groeiende filmfanchise. In 2009 volgde het bekritiseerde Transformers: Revenge of the Fallen, welke volgens Bay met name had te lijden onder de stakingen van scenarioschrijvers.

Weer twee jaar later was het tijd voor Transformers: Dark of the Moon, welke iets beter werd ontvangen, maar nog steeds niet het niveau haalde van het origineel. In 2014 verscheen Transformers: Age of Extinction, waarin de voornaamste cast uit het eerste deel werd vervangen door onder meer Mark Wahlberg.

Succes met stemmen35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Anders namelijk geen een.

ridjieddo

Avatar

Brein8998 "Anders namelijk geen een."


+1

robinbeckers

Avatar

Voor mij erg simpel ondanks dat ik van zulke films houd (special effects, wellicht 'overdreven' actie en groots) en ze alle 4 prima kan wegkijken:

Transformers (2007)!

Het was voor mij echt iets nieuws, door de geweldig mooie effects en het mooie om kennis te maken met de autobots e.d. en waar in deze film de humor naar mijn mening ook nog goed te pruimen was.

horizon

Avatar

De eerste blijft de beste. Meest geweldige actie blockbuster die er is.
Vele films trachten Bay te kopiëren. Meest opvallende: the Avengers en Battleship.

De films zouden nog beter zijn als Bay alleen maar actie zou maken. Twee uur lang. Dat menselijk gepraat tussen door kan flink worden ingekort.
Dredd of Black Hawk Down maar dan met Transformers.

johnwayne

Avatar

De eerste was wel leuk (niet geweldig). De 3 opvolgers waren stuk voor stuk bagger, waarin het verhaal steeds dommer werd.

schrader

Avatar

Ik vind het echt verspilling van tijd en geld dat Michael Bay hier zoveel tijd in heeft gestoken. Ik hoop dat die vanaf nu z'n tijd gaat besteden aan films als Bad Boys en Pain&Gain.

horizon

Avatar

schrader "Ik vind het echt verspilling van tijd en geld dat Michael Bay hier zoveel tijd in heeft gestoken. Ik hoop dat die vanaf nu z'n tijd gaat besteden aan films als Bad Boys en Pain&Gain."

Let wel: volgens mij bleef Bay bij deel twee en drie onder het budget qua kosten. Dat is vrij uniek bij grote Hollywood films.

Homer

Avatar

Van deel 1 krijg ik de minste koppijn...

benjamin

Avatar

Brein8998 "Anders namelijk geen een."

ridjieddo "+1"
+2

nietselam

Avatar

Leuke poll, ik kan alleen geen keuze maken, elke film heeft wel supergave momenten maar ook van elke film is 70% gewoon baggerslecht. Deel 1 is op zich nog het beste als geheel maar ook daar zitten tenenkrommende momenten in.

Toen het nieuws bekend was dat Bay de regisseur zou worden van transformers kon ik mij geen betere bedenken daarvoor. Dat is me toch wel zwaar tegengevallen. Ben een ontzettende transformers fan en ben van mening dat dit zoveel beter kan maar dan te beginnen met het verwijderen van mr Bay.
Echt jammer omdat the rock, bad boys, armaggeddon en vooral pain and gain gewoon zeer vermakelijke films zijn.
Heb ook steeds meer het gevoel dat hij het publiek gewoon uitlacht door te denken ik doe maar wat en ze trappen er allemaal in.

shellghost

Avatar

Http://www.imdb.com/title/tt0092106/

Artificialis

Avatar

Transformers uit 2007 en Dark of the Moon uit 2011.

ntt

Avatar

Die kerel is repetitief als maar kan...!!! Gatver maakt tegenwoordig niet uit wat je kijkt, of het nou Turtles zijn of transformers!!! Allemaal identieke bagger!!!
Deel 1 vond ik destijds echt super vet. De humor de aktie, Mega Fox :~
Deel 2 moest ik zien omdat ik deel 1 zo vet vond en Megan Fox natuurlijk :~ na deel 2 was ik wat sceptisch, na het zien van de trailer nog meer, maar je laat je niet kennen als je vrienden toch gaan! Deel 3 viel dan ook iets tegen, maar tegenlijkertijd toch iets beter als deel 2! Ondanks het gemis van Megan Fox :'(
Deel 4 heb ik compleet genegeert !! Heb een fragmentje meegepikt op Netflix geloof ik. Vond t zo'n stront dat ik maar weggezappt heb!! Wat hebben ze me toch pijn gedaan om deze franchise zo om zeep te helpen!!! Wat haat ik M. Bay!!!
Maar als ik moet kiezen welke ik t leukst vond dan toch deel 1 :9

horizon

Avatar

ntt "Die kerel is repetitief als maar kan...!!! Gatver maakt tegenwoordig niet uit wat je kijkt, of het nou Turtles zijn of transformers!!! Allemaal identieke bagger!!!
"

Michael Bay is producer van Turtles.
Net zoals Steven Spielberg producer is van Transformers.

Beide dus niet de regisseur in die gevallen.


Daarnaast:
Waar veel mensen zich aan storen is eerder te vinden in de scriptschrijvers dan aan de regie van Bay. Daarnaast heeft Hasbro ook natuurlijk nogal wat invloed. Maar dat is niet anders dan 1986 waarin de tekenfilm ook niet meer dan een opzet was om een nieuwe lijn Transformers te kunnen verkopen.

YOLO

Avatar

Als het gaat om live-action dan kies ik voor Transformers 2007.
Maar de beste Transformers film was natuurlijk The Movie (uit 1986).

horizon

Avatar

Onbegrijpelijk. Ik ben echt fan van de comics uit de jaren 80 van de vorige eeuw ( heb ze nog) maar de film uit 1986 is zó ontzettend matig! Slechts 1 decepticon sneuvelt tegenover een tigtal Autobots. Plot armour ftw... behalve the Power.. da's Camp. Hoewel het niet het beste optimus tegen megatron gevecht is.

ntt

Avatar

horizon "Michael Bay is producer van Turtles.
Net zoals Steven Spielberg producer is van Transformers.

Beide dus niet de regisseur in die gevallen.


Daarnaast:
Waar veel mensen zich aan storen is eerder te vinden in de scriptschrijvers dan aan de regie van Bay. Daarnaast heeft Hasbro ook natuurlijk nogal wat invloed. Maar dat is niet anders dan 1986 waarin de tekenfilm ook niet meer dan een opzet was om een nieuwe lijn Transformers te kunnen verkopen."


Ik wil je niet op je tenen trappen Horizon.
Maar Michael Bay voert toch echt de regie van alle films inclusief de nieuwe!!!
En die van 86 is inderdaad beter dan die van 2007. Alleen is hij getekend, FT bedoeld de live action versies!!
Dat zou hetzelfde zijn als ze me vroegen welke Streetfighter film de betere was, dan zeg ik ook zonder na te denken de geanimeerde :Y
De naam Spielberg hoor je helemaal niet in een zin te noemen met die van die prutser!! D'r zijn genoeg Michael Bay fans hier bij FT. Maar denk dat de meeste het er na 4 delen wel met me eens zijn dat het filmuniversum rondom de Transformers niet alleen mislukt is maar ook op een niet eerder vastgelegde massaverkrachting lijkt!

Ed Crane

Avatar

11qqaazz "De eerste.
"


Yup, deze dus T+)

Rolo2013

Avatar

schrader "Ik vind het echt verspilling van tijd en geld dat Michael Bay hier zoveel tijd in heeft gestoken. Ik hoop dat die vanaf nu z'n tijd gaat besteden aan films als Bad Boys en Pain&Gain."Bij deze genomineerd voor onzin opmerking van het jaar :P

horizon

Avatar

ntt "Ik wil je niet op je tenen trappen Horizon.
Maar Michael Bay voert toch echt de regie van alle films inclusief de nieuwe!!!
En die van 86 is inderdaad beter dan die van 2007. Alleen is hij getekend, FT bedoeld de live action versies!!
Dat zou hetzelfde zijn als ze me vroegen welke Streetfighter film de betere was, dan zeg ik ook zonder na te denken de geanimeerde :Y
De naam Spielberg hoor je helemaal niet in een zin te noemen met die van die prutser!! D'r zijn genoeg Michael Bay fans hier bij FT. Maar denk dat de meeste het er na 4 delen wel met me eens zijn dat het filmuniversum rondom de Transformers niet alleen mislukt is maar ook op een niet eerder vastgelegde massaverkrachting lijkt!"

Leer lezen.
Michael Bay regisseert inderdaad alle Transformer films maar hij is niet de regisseur van de Turtles. Daar ging het om.
En Spielberg is nu eenmaal producer van de Transformer films, kan ik ook niets aan doen. En het was Spielberg die zei over deel een tijdens de opnames: "Het is de film over Sam Witwicky, dus hij moet Megatron afmaken en niet Optimus Prime. Dus hij heeft nog invloed ook.

Decepticon

Avatar

Ik vind de eerste Transformers uit 2007 ook de beste en het vermakelijkste, maar kwa vermaak komt Dark of the Moon heel vlak achter de eerste film voor mij.

Het enige minpunt wat ik met de eerste film heb, is dat het gevecht tussen Optimus Prime en Megatron te weinig in beeld kwam. Maar voor de rest perfect opgebouwd naar de introductie van de Transformers en de toen nog onverwoestbare Decepticons.
In de vervolgen kunnen de Decepticons te makkelijk worden uitgeschakeld. Dat moeten ze ook weer terughalen.

En Bumblebee moet weer praten, welke mongool bedenkt dat we elke film weer dat gepiep moeten aanhoren?? O+
Dit was voor mij kippevelfactor in de eerste Transformers:

spooklift

Avatar

Transformers (2007)

Roeltje

Avatar

Beste: Transformers (2007)
Vermakelijkste: Transformers: Age of Extinction

Heb dus op Extinction gestemd.
Ben heel benieuwd naar deeltje V!

Gigan72

Avatar

horizon "
En Spielberg is nu eenmaal producer van de Transformer films, kan ik ook niets aan doen. En het was Spielberg die zei over deel een tijdens de opnames: "Het is de film over Sam Witwicky, dus hij moet Megatron afmaken en niet Optimus Prime. Dus hij heeft nog invloed ook."


Klopt steven wilde een film over a boy and his first car

en Bay wilde eerst helemaal niet Transformers maken maar door lang aan dringen van Spielberg zei hij ja
En toen Megan fox zei dat Bay soms een soort hitler op de set is was het Steven die zei Megan oprotten

Bay is zeker niet de beste regisseur en hij heeft best invloed op Transformers maar om hem alleen maar de schuld te geven dat Transfomers verkracht is echt onzin.

Deel 1 en 3 zijn echt prima films deel 2 is slecht maar wat wil je een film maken zonder script om dat de schrijvers in hollywood aan het staken waren
De studio had gewoon moeten zeggen we wachten tot dat voorbij is dan was deel 2 denk ik niet zo een zooitje geweest
Deel 4 is matig maar heeft wel zijn momenten dus deel 5 ga ik zeker ook bekijken.

starbass

Avatar

Als ze nou die verschrikkelijk puberale humor achterwegen hadden gelaten...

Ik vind deel 1 (bots die zich in een tuin verstoppen... kom op zeg O+)en twee heel beide erg slecht, deel 3 was al iets beter, maar nog steeds niet goed. Deel 4 heb ik nog niet gezien.

Bay heeft voor mij nog maar 2 goede films gemaakt:
The Island
pain and gain (vermakelijk genoeg)

Chris23

Avatar

Dark of the moon is de enige waar je een beetje kan zien wat er gebeurt tijdens de actie.
Bij de andere delen is de cgi wazig.

bigmichiel

Avatar

Tja, ik zie al die Transformer films meer als een aan elkaar geplakte demo real over wat mogelijk is met digital effects. Voor de rest zit er niets in.

Vandaar de eerste. Toen waren die digital effectes nog 'nieuw' en hadden we nog niet eerder zulke robots mogen zien op het grote doek. Maar als je de eerste hebt gezien heb je de rest ook gezien.

YOLO

Avatar

starbass "

Bay heeft voor mij nog maar 2 goede films gemaakt:
The Island
pain and gain (vermakelijk genoeg)"

Niet eens The Rock :?

Chrischzz

Avatar

De eerste. dat moge duidelijk zijn..Maar, in deze helediscussie mis ik de volgende 2 zondebokken..

namelijk:

Lorenzo DiBonaventura..
Die is naast Bay de andere uitvoerende producent en de man met de grote vinger in de pap.. Bij deel 1 was Spielberg nog enigzins mee aan het denken.. Want hij had wel mooi 150 miljoen gepompt in een film, waarvan hij eigenlijk ook helemaal geen potentie in zag..

Het was allereerst Don Murphy en Tom DeSanto die met heeeeeel veeeel pijn en moeite Transformers hebben weten aan te prijzen bij Spielberg. Want geen enkele andere film studio wilde hier in stappen.

Maar ja, Spielberg wilde natuurlijk wel ervoor zorgen dat het allemaal goed liep.. dus kwam DiBonaventura om de hoek kijken..

Tussen door is zoveel shit veranderd, want Spielberg wilde dit niet, Bay dat niet.. toen kwamen Orci en Kurtzman erbij, die hebben ook nog dingen gewijzigd..


Wikipedia Al zet ik hier wel mijn twijfels bij sommige gebeurtenissen..


En dan is er natuurlijk nog Hasbro.. Ja het is hun franchise.. en die willen speelgoedjes verkopen. Brian Goldner van Hasbro heeft ook weer een hoop noten op zn zang gehad.. en zo..


Enzo is Transformers gekomen, zoals hij is.. Love it or hate it..

Het eerste deel heeft z'n goede momenten.. maar ook zeker veel slechte..
Deel 2.. tja.. Door de schrijversstaking heeft Bay zelf ook het en ander aan het script zitten klieren.. En dat is te merken.. Al verwacht ik niet dat het zonder staking veel beter was geweest.. maar goed.. En Spielberg en DiBonaventura hadden de ketting niet strak genoeg aan Bay gelegd.. vandaar.. Die vonden het wel best.. De film gaat allekanten op, behalve de goede.. Nog meer flauwe humor.. nog meer nietszeggende karakters.. en een onnodige en onlogische mythologie. (de Fallen en de Primes).. ow.. en Alice the tongrobot.. :|


Deel 3 had zo leuk kunnen zijn.. Maar was langdradig en saai.. Daarin werd Prime een nog grotere moordmachine.. en dat is Prime nooit geweest..
En dan alle klonen.. Nee.. En weer een mythologie erbij die weer niet klopt met de mythologie uit deel 2 en 1..Deel 4.. Kan beter robots uit de ruimte heten.. want Transformeren deden ze al niet echt.. en de designs waren gewoon ruk.. Prime's vrachtwagen modus was nog lelijker dan lelijk.. en als robots zijnde is totaal niet meer te zien dat ze in voertuigen kunnen veranderen... En dan de "gekloonde" Galvatron en die rooie racewagen.. WTF?

Chris23

Avatar

starbass "

Bay heeft voor mij nog maar 2 goede films gemaakt:
The Island
pain and gain (vermakelijk genoeg)"


Kvond 13 Hours ook ok.(wel heel erg "america fuk yeah!", maar als je daar doorheen prikt blijft er n prima thriller over)

sonnycorleone

Avatar

Transformerzzzzzzz zzzzzz zzzzz zzzzz

Ed Crane

Avatar

starbass "Als ze nou die verschrikkelijk puberale humor achterwegen hadden gelaten...

Ik vind deel 1 (bots die zich in een tuin verstoppen... kom op zeg O+)en twee heel beide erg slecht, deel 3 was al iets beter, maar nog steeds niet goed. Deel 4 heb ik nog niet gezien.

Bay heeft voor mij nog maar 2 goede films gemaakt:
The Island
pain and gain (vermakelijk genoeg)"


Pain and Gain heb ik niet gezien. Maar uiteindelijk is The Island toch ook mijn favoriet, ook al is de film puur plagiaat (men is ook veroordeeld voor copyrightschending, moest een flink bedrag betalen en zelfs met terugwerkende kracht remake-rechten kopen).

Chrischzz

Avatar

Ed Crane "Pain and Gain heb ik niet gezien. Maar uiteindelijk is The Island toch ook mijn favoriet, ook al is de film puur plagiaat (men is ook veroordeeld voor copyrightschending, moest een flink bedrag betalen en zelfs met terugwerkende kracht remake-rechten kopen)."


Naast de Rock blijf ik the Island toch wel 1 van Bay's betere vinden..
Ik vond em iig niet zoooo slecht..

Daarnaast blijven Armageddon en Pearl Harbor ook guilty pleasures..
Pain and Gain was leuk, maar daar bleef het wel bij.. af en toe te flauw.

nieuwslaatste nieuws

meest populair