Paula Patton is rol in 'Warcraft' dankbaar

Paula Patton is rol in 'Warcraft' dankbaar

Haar kont is er groter door geworden.

Acteurs die alles in een rol stoppen moeten zwoegen en zweten om in topvorm te komen. Dat ondervond Paula Patton toen zij zichzelf gereedmaakte voor de rol van Garona in Warcraft. Het karakter stamt af van het strijdlustige Orc-ras en moest zodoende veel tijd in de sportschool steken.

De 40-jarige schone uit Mission: Impossible - Ghost Protocol vertelde tegen People: "In het begin is het behoorlijk intimiderend. De filmmakers wilden dat Garona veel spiermassa had, dus ik moest o.a. meer proteïne binnenkrijgen. Daarnaast deed ik tweeënhalf uur aan fysieke training, zes dagen per week. Ik deed het dag na dag, en begon het leuker te vinden, dus voegden ze er twee uur aan training toe met messen en zwaarden. Ook heb ik paardrijden geleerd, wat ik nog nooit eerder had gedaan. Daarom hou ik zoveel van acteren: het is een geschenk dat je zulk soort dingen op een snelle en razende manier leert dankzij deskundigen."

Weldra ontdekte ze de lichamelijke veranderingen. Lachend kan ze daar niet om klagen. "Weet je wat grappig is? Op zich kijk je niet zo vaak naar jezelf, maar mijn kont... is groter geworden op een goede manier. Over je schouder kijken is iets dat je niet dikwijls doet en mijn vrienden hadden zoiets van: 'Meid, heb je, je kont onlangs gezien?' Als er iets opeens verandert is, is het mijn kont wel. Dat was leuk. Het was hetgeen wat ik absoluut niet voor deze film nodig had, maar ik kon het wel waarderen."

De gameverfilming, die de subtitel The Beginning draagt, is sinds 2 juni in de Nederlandse bioscopen te zien. Overweldigend zijn de kritieken helaas niet, ook al is het publiek milder op dat gebied dan de critici. Aan de hand van de opbrengsten kunnen we Warcraft noch een gigantische klapper noemen, noch een flop. In China smaakt het fantasiespektakel wel naar meer.



NieuwsFilm

meest populair