Blu-Ray Review: Deadpool

Uitstekende uitgave, met coole verwijderde scènes en een uitgebreide Making Of.


Regie: Tim Miller | Cast: Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool), Ed Skrein (Ajax), Morena Baccarin (Vanessa), Taylor Hickson (Meghan), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Stefan Kapicic (Colossus – stem), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 12 februari 2016 | FilmTotaal recensie: Deadpool

Jarenlang zouden onder meer Ryan Reynolds en Tim Miller ervoor hebben gestreden om een waardige film te kunnen maken van het X-Men personage welke in X-Men Origins: Wolverine een compleet andere identiteit dan in de comics kreeg. Na het (laten) lekken van een korte testfilm, was 20th Century Fox eindelijk overtuigd. Met een budget van slechts van $58 miljoen toverden de heren een zeer goed ontvangen R-rated superheldenfilm uit de hoge hoed. Zelfs geen X-Men film was zo succesvol.

In Deadpool, welke wereldwijd maar liefst $776,0 miljoen heeft opgehaald, zien we het verhaal van Wade Wilson, een voormalig lid van de Special Forces en nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor zwarte humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Deadpool heerlijk "fresh" met 83 procent. De IMDb noteert een mooie 8,2 na ruim 425 duizend stemmen. Hiermee staat de film op #189 in de IMDb Top 250. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de stevige superheldenfilm met een 7,9 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 5 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Deadpool weet een prima balans te creëren tussen emotionele en grappige scenes. Er was veel meer uit de personages Collossus en Teenage Warhead te halen. Ze waren een beetje overbodige bijpersonages. Ook een minpunt naar mijn idee was de wat gehaaste finale. Verder een hele vermakelijke film en een aanrader... - Roeltje

Box Office

Het productiebudget van Deadpool bedroeg zo'n $58 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de X-Men spin-off een waanzinnige $132,4 miljoen en eindigde op een uiterst knappe $363,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een net zo indrukwekkende $776,0 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een mooie $5,4 miljoen.

[/url]
Film: Deadpool | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Verwijderde/verlengde scènes | Bloopers | Van Strip tot Scherm... Tot Scherm | Audiocommentaren | Galerij | Deadpools Plezierzak | Sneakpeek | EAN: 8712626091257 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Deadpool zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een close-up van Deadpools gezicht, iets dat we nog niet handen gezien op de vele [url=http://www.impawards.com/2016/deadpool.html]filmposters
.

Beeld & geluid

20th Century Fox heeft er geen gras over laten groeien en levert een prima Blu-ray uitgave op van Deadpool. De kleuren zijn vol en pakkend, maar ook licht grauw. Dit komt voornamelijk door de lichte laag toegevoegde niet hinderlijke filmruis. Dit maakt de film mooi filmisch. Dit valt vooral op tijdens de donkere scènes. Deze blijven mooi scherp en de details zijn ook goed zichtbaar. Ook het geluid is sterk, met veel surround effects en uiteraard de nodige muzikale ondersteuning van onze eigen Junkie XL. Topschijf!

Extra's

Het bonusmateriaal start met de zes verwijderde en vier verlengde scènes, welke ook zijn te bekijken met commentaar van de regisseur. Een daarvan is 'Kankerwereldtournee' welke alleen al 4,5 minuut duurt. Mooi! Gezamenlijk duren de scènes zo'n 20 minuten. Uiteraard het hoogtepunt van de schijf. Of althans, de docu Van Strip tot Scherm... Tot Scherm biedt ook veel goeds. In bijna anderhalf uur wordt de strip en het personage toegelicht en volgt er een mooie Making of van de film. Duidelijk voer voor de fan van het genre. Daarnaast is er nog een gag reel, een galerij met foto's, audiocommentaar van Ryan Reynolds en scriptschrijvers Rhett Reese en Paul Wernick en een track met Tim Miller en Deadpool bedenker Rob Liefeld. Nice.

Harde en vooral afwijkende superheldenfilm op een uitstekened schijf

Ondanks dat het verhaallijn van Deadpool redelijk gemakkelijk is en verre van origineel is, weet Reynolds vertolking van Deadpool de show volledig te stelen. Tel daarbij de prima harde grappen en het vele knipogen naar bijvoorbeeld de andere X-Men films op en het is een feest voor de fan van het genre. Na een paar maanden wachten werd duidelijk dat de voornaamste cast en crew terugkeert voor Deadpool 2, welke waarschijnlijk eind 2017 of begin 2018 verschijnt.

Deze Blu-Ray uitgave geeft waar voor je geld. Het beeld en geluid zijn erg netjes en de extra's zijn zeker de moeite waard na het zien van de hoofdfilm. Hieronder de online featurette 'Deadpool's Mask', via IGN:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair