Nederlander speelt in Christopher Nolans 'Dunkirk'

Nederlander speelt in Christopher Nolans 'Dunkirk'

Jochum ten Haaf krijgt (vermoedelijk) een bijrol in de film.

Nederlander Jochum ten Haaf is gecast in het oorlogsepos Dunkirk van regisseur Christopher Nolan. Hij zal de enige Nederlandse acteur zijn die in de film speelt. Naast hem zullen er wel tientallen Nederlandse figuranten in de film te zien zijn, want de komende weken vinden de opnames plaats in Urk, waar ook veel studenten geworven zijn als figurant.

De acteur was al vaker een kandidaat voor bijrollen in Hollywood-films, maar dit is de eerste keer dat hij ook daadwerkelijk mag tekenen. Internationaal speelde hij al in de Britse theaterproductie Vincent in Bixton de rol van Vincent van Gogh en stadhouder Willem III in de miniserie Charles III: Poer & Passion.

In Nederland is Ten Haaf een wat bekendere naam. Zo speelde hij in de film Lucia de B. en in serie Vuurzee. Het is niet bekend welke rol Ten Haaf gaat spelen in Dunkirk. De film draait om de evacuatie van zo’n 300.000 soldaten die zich in het stadje Duinkerke bevinden. Ze zijn ingesloten door het Duitse leger en worden en masse geëvacueerd. Rollen zijn er in de film voor onder meer Tom Hardy, Cillian Murphy en OneDirection-zanger Harry Styles.

De film draait vanaf 20 juli 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair