'Warcraft: The Beginning' nu succesvolste spelverfilming ooit

'Warcraft: The Beginning' nu succesvolste spelverfilming ooit

Met een opbrengst van 374 miljoen dollar is een vervolg bijna zeker.

Warcraft: The Beginning is nu de meest succesvolle spelverfilming in de geschiedenis. Het is bijna helemaal aan China te danken dat die mijlpaal bereikt kon worden, want daar haalde de film van regisseur Duncan Jones maar liefst 204 miljoen dollar op. De rest van de wereld was goed voor 175 miljoen dollar. Het totaal komt daarmee uit op 379 miljoen dollar.

Vooral in de Verenigde Staten doet de film het veel minder goed dan Universal Pictures en Legendary Pictures gehoopt hadden. Daar haalde deze slechts 39,3 miljoen dollar op tot nu toe en dat is veel te weinig voor een film met een prijskaartje van 160 miljoen dollar. Maar de opbrengsten buiten de VS doen veel.

Met zijn 379 miljoen dollar steelt de film de eerste stek van de vorige recordhouder, Prince of Persia: Sands of Time. Die haalde in 2010 in totaal 335 miljoen dollar op. Als je dat compenseert voor inflatie, staat de film op zo’n 370 miljoen dollar.

Warcraft: The Beginning toont het begin van een epische strijd tussen mensen en orcs. De orcs moeten hun thuiswereld Draenor verlaten en vluchten daarom naar het mensenrijk, Azeroth. Daar lanceren ze een oorlog om voor zichzelf een plek te veroveren. Nu de film op 374 miljoen dollar staat, lijkt een vervolg een goede mogelijkheid.

NieuwsFilm

meest populair