Will Smith heeft spijt dat hij 's werelds grootste filmster wilde zijn

Will Smith heeft spijt dat hij 's werelds grootste filmster wilde zijn

Hierdoor zouden films als 'Wild Wild West' tekort hebben geschoten.

Voor oud-rapper Will Smith was het absoluut geen slechte zet om naar het witte doek over te stappen. Mede dankzij de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air behaalde Smith (45 jaar) hoofdrollen die hem later meer faam en inkomsten opleverden. Eerder deze week tijdens het Cannes Film Festival onthulde de Amerikaan dat het allemaal naar zijn hoofd geschoten was. De beste in alles zijn bleek niet meer bevredigend, helemaal niet toen films aan de box office faalden.

"Ik had zoveel succes dat ik globaal bloed kon proeven en mijn focus van kunstenaarschap naar winnen verschoof. Ik wilde winnen en de grootste filmster zijn. En er ontstond een vertraging rondom de periode van 'Wild Wild West' waarin ik ontdekte dat ik reclame voor iets maakte omdat ik wilde winnen, niet omdat ik erin geloofde."

De komische western wordt in het algemeen slecht aanvaard. Men noemt de film bombastisch, manisch en vrij van goede grappen. Een overvloed aan computereffecten helpt ook niet, evenals een zwak script. Qua geld deed de film het ook niet spectaculair. Met een budget van 170 miljoen dollar bracht Wild Wild West wereldwijd 222 miljoen dollar op. Warner Bros. zal er vermoedelijk verlies op hebben gemaakt, gezien de bijkomende promotiekosten onbekend zijn.

Volgens Smith bracht de western het bedrag op vanwege de marketing, iets dat nu niet meer zou werken. "Die schijn en bedrog in marketing is voorbij. Mensen weten wereldwijd erg snel of een product de beloftes nakomt. Wanneer je in de jaren 80 en 90 een waardeloze film omhanden had maakte je een trailer met veel explosies. Het duurde dan dagen voordat mensen doorhadden dat de film shit was. Nu gebeurt dat al binnen 10 minuten tijdens het kijken, mensen tweeten: 'Dit is shit. Ga maar naar Vin Diesel.'"

Will Smith verschijnt dit jaar in de antisuperheldenfilm Suicide Squad en het drama Collateral Beauty. Een tweede en een derde vervolg op Bad Boys zijn ook al aangekondigd. Deel drie moet ergens in 2017 uitkomen, hoofdstuk vier in 2019. Martin Lawrence is ook weer van de partij.



NieuwsFilm

meest populair