Eerste indruk van Xenomorph in 'Alien: Covenant'

Eerste indruk van Xenomorph in 'Alien: Covenant'

En wat hebben Danny McBride en Sigourney Weaver te vertellen over de franchise?

Vandaag hebben we een drietal nieuwtjes rond de Alien-franchise. Allereerst zijn er wat statements van Sigourney Weaver over Neill Blomkamps vijfde film, is er van acteur Danny McBride wat informatie over zijn rol in Ridley Scotts Alien: Covenant en hebben we een mooie BHS-video van diezelfde film.

Neill Blomkamps Alien 5


Tegenover Entertainment Weekly ging Sigourney Weaver in op de hypothetische vijfde film van regisseur Blomkamp. Die zal er voorlopig niet komen (in elk geval niet zolang Ridley Scott zich met de franchise bezig houdt), maar klinkt wel interessant.

Volgens Weaver maakt het verhaal van Blomkamp de bekritiseerde films en [film=]Alien: Resurrection ongedaan. "Het pad splitst zich, en de ene kant gaat richting Alien 3 en Alien: Resurrection en de andere richting is Neills film," vertelde Weaver. Daarmee lijkt ze te bevestigen dat de film een alternatieve tijdlijn gevolgd zou hebben. Of de film van Blomkamp er ooit komt, is nog verre van zeker.

Rol Danny McBrice

In een interview met Rolling Stone vertelde acteur Danny McBride wat over zijn rol. "Ik ben de piloot van het ruimteschip Covenant en dat is een kolonieschip dat een planeet zoekt waar we opnieuw kunnen beginnen met het leven."

Volgens de acteur maakt men verder zoveel mogelijk gebruik van praktische effecten. "Het meeste spul is praktisch: als je wegrent van een alien, zit er echt een kerel in een alienpak achter je aan! De sets zijn ongelofelijk als je erin zit: op een bepaald moment zitten we in slecht weer en dan beweegt de complete set op en neer. Je hoeft je verbeelding helemaal niet te gebruiken."

Hand van een Xenomorph

Tot slot is er nog een video van de set van de film, die je hieronder kan bekijken. Hierin zien we hoe iemand achter de schermen werkt aan de hand van een Xenomorph.


NieuwsFilm

meest populair