Matt Damon heeft 25 regels tekst in 'Jason Bourne'

Matt Damon heeft 25 regels tekst in 'Jason Bourne'

Het zou beter bij het personage passen om niet meer te praten.

Het lijkt erop dat Tom Hardy in Mad Max: Fury Road binnenkort niet meer enige acteur is die vrijwel niets zegt in een film. Ook Matt Damon lijkt vrijwel niets te gaan zeggen in Jason Bourne. In een interview met The Guardian vertelde Damon dat hij maar 25 regels dialoog heeft in de hele film.

Dat is niet omdat de acteur er geen zin in had, maar omdat het een logische volgende stap leek voor zijn personage. ”Ik heb het nu drie keer gedaan. In de eerste film leeft het personage Marie Kreutz [Bourne’s vriendin] nog, dus heeft hij een klankbord en is hij erg verward over wie hij is en praat hij veel meer. Zodra ze in de eerste akte van de tweede film om het leven komt, is hij erg eenzaam. We praatten daar veel over in de tweede film. Ik kan me herinneren dat Tony me een mail schreef, waarin stond ‘Realiseer je je wat dit betekent? Je beseft je dat niet gaat praten in deze film?’ Ik reageerde daarop met ‘Ja, ik hou van dat idee’.”

Volgens regisseur Paul Greengrass betekent dat niet dat het personage geen emotionele boodschap overbrengt. ”Ik denk dat een Bourne-film bestaat uit actie en grote spektakelstukken, maar ook uit een boel emotie die uit het personage voorkomt.”

De film gaat volgende week donderdag al in première.



NieuwsFilm

meest populair