Algemeen

Beste niet-'Dark Knight' film van Christopher Nolan is - uiteraard - 'Inception'

Zijn andere films waren ook bijzonder in trek.

door Bram de Groot om 13:14 in Algemeen
Verleden week plaatsten we een POLL over de films van regisseur Christopher Nolan, die hij maakte buitenom zijn geliefde The Dark Knight-trilogie. Ondanks dat op basis van onder meer de eerdere Nolan-POLL uit 2013 de uitslag al een beetje te voorspellen was, brachten toch nog een kleine 1.300 mensen hun stem uit.

Inception

De winnaar werd uiteindelijk de kaskraker Inception met onder meer Leonardo DiCaprio en Joseph Gordon-Levitt. De sci-fi film bracht wereldwijd een mooie $826,0 miljoen op en staat in de IMDb Top 250 op een prima #14. Maar liefst 43 procent van de stemmers vindt Inception Nolans beste niet-Dark Knight film.

De rest ook geliefd

En dan de achtervolgers. Na Inception volgt Nolans meest recente film, het sci-fi drama Interstellar die in 2014 goed was voor een eveneens prima $675,1 miljoen. Ook de illusionistenfilm The Prestige en Nolans eerste succesnummer Memento waren uiteraard ook in trek, met 17 procent en respectievelijk 15 procent van de stemmen. In een lijstje ziet de uitslag er als volgt uit:

1. Inception - 43%
2. Interstellar - 23%
3. The Prestige - 17%
4. Memento - 15%
5. Insomnia - 2%
6. Following - 1%6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Paul82

Avatar

Echt waar FT? "uiteraard Inception"??

traveler

Avatar

Zo uiteraard vind ik dat niet. Hoewel Inception een goede film is heeft mij persoonlijk Interstellar veel meer indruk gemaakt. 1 van de beste films aller tijden.

YOLO

Avatar

traveler "Zo uiteraard vind ik dat niet."
'Uiteraard' slaat op de meerderheid. Het is algemeen bekend dat Inception, naast The Dark Knight hier op FT ongekend populair is. Als het b.v. Memento of Insomnia was, dan het niet zo 'uiteraard'. Meer een verassing.

Asyrian

Avatar

Ik heb op Interstellar gestemd. Ik vond die film persoonlijk een beter script hebben dan Inception en door persoonlijke interesses, ik hou van ruimtevaart en astronomie, dus deze film sprak mij gelijk al meer aan dan Inception.

Dat Inception deze poll wint is voor mij totaal geen verrassing moet ik wel zeggen. Die film werd toen hij uit kwam ongelooflijk gehyped door de massa en is dus daarom ook bekender bij iedereen.

Muufley

Avatar

Voor de top 3 een uiterst voorspelbare uitslag.

eltorro

Avatar

Lol, dit lijstje klopt bijna met de opbrengsten van de films:P Maar ik dacht dat we hier op filmtotaal wel wat meer memento fans hadden.

NieuwsFilm