J.J. Abrams is klaar met franchises

De koning van Star Wars, Star Trek en Mission Impossible is toe aan iets origineels.

Als er iemand is die gekroond kan worden tot de koning van de franchise, is dat J.J. Abrams wel. Hij was ervoor verantwoordelijk dat franchises als Mission: Impossible, Star Trek en Star Wars weer tot leven gebracht werden, elk met groot succes. Maar nu blijkt de beste man er klaar mee te zijn.

In een interview met Cinema Blend laat hij weten toe te zijn aan iets nieuws. ”Laat ik dit voorop stellen: ik voel me niet heel kieskeurig als het aankomt op de oorsprong van een verhaal, van een idee. Of het nou een boek is, een lied, een reeds bestaande film of een origineel iets, maakt niet zoveel uit. Ik heb gewoon het gevoel dat ik geen vervolg meer wil maken. Ik maakte Mission [Impossible] en Star Trek en toen ik de volgende Star Trek maakte was dat al vooral omdat ik zo graag nog eens met al die mensen wilde werken. Ik was echt klaar, maar toen belde Kathleen Kennedy.”

Toch vindt hij het geen probleem om als producent mee te werken aan franchises. ”ik heb het gevoel als producent, me dus bezig houdend met die projecten, en te helpen met het vinden van een nieuwe richting of cast voor de film, dat ik een goede bijdrage kan leveren. Maar als regisseur wil ik echt iets maken dat geen vervolg is.”

En geef ‘m eens ongelijk. Sinds hij in 2006 begonnen is met het regisseren van films, maakte Abrams er vijf. Daarvan was er slechts één een origineel project: Super 8 (2011), een goed ontvangen film die liet zien dat Abrams ook makkelijk goede niet-franchisefilms kan maken. Wat vinden jullie ervan?



NieuwsFilm

meest populair