'Shrek 5' verschijnt in 2019

In hetzelfde jaar verschijnt van DreamWorks animatiefilm van Edgar Wright.

Afgelopen maand werd al duidelijk dat Comcast/NBCUniversal grote plannen heeft met het dit jaar aangekochte DreamWorks Animation. En dan vooral met de succesvolle Shrek-franchise. The Hollywood Reporter meldt nu dat in 2019 een vijfde Shrek moet gaan verschijnen.

Volgens THR gaat NBCUniversal een strategie volgen waarbij er twee DreamWorks Animation-titels per jaar verschijnen. In 2019 wordt vermoedelijk gestart met Shrek 5 en volgt later een tweede titel met Shadows, een project van Shaun of the Dead en Scott Pilgrim vs. the World-regisseur Edgar Wright en David Walliams. In 2015 verscheen er al een bericht over Shadows en het wordt een herziening van het eerdere project Me and My Shadow welke oorspronkelijk stond gepland voor 2014.

Ondanks dat de vierde Shrek-film Shrek Forever After uit 2010 nog het einde van de franchise leek in te luiden, zal een vijfde film voor niemand als een verrassing komen.

Van DreamWorks Animation verschijnen komende periode nog twee films, namelijk Trolls (oktober 2016) en Boss Baby (april 2017). Of de reeds geplande titels Captain Underpants (2017), The Croods 2 (2017), Larrikins (2018) en How to Train Your Dragon 3 (2018) het levenslicht gaan zien is niet duidelijk.



NieuwsFilm

meest populair