Leonardo DiCaprio's Saint-Tropez Gala brengt 45 miljoen dollar op

Leonardo DiCaprio's Saint-Tropez Gala brengt 45 miljoen dollar op

Samen met andere bekendheden werden er weer aparte dingen geveild.

Na het succes van Titanic richtte acteur Leonardo DiCaprio op 24-jarige leeftijd een stichting op om milieubewustheid te stimuleren. Sinds 2014 organiseert de acteur in Saint-Tropez, Frankrijk op jaarlijkse basis een gala met beroemdheden om geld in te zamelen voor de non-profitorganisatie. Afgelopen woensdag vond het evenement weer plaats en bracht aardig wat centjes op: 45 miljoen dollar.

Dit deed hij samen met een waslijst aan mensen, waaronder Tobey Maguire, Jonah Hill, Bradley Cooper, Edward Norton, Chris Rock, Nederlands model Doutzen Kroes en U2-frontman Bono. Gezamenlijk wisten ze vele items en uitstapjes te veilen. Adrien Brody was ook aanwezig en had één van zijn schilderijen gedoneerd. Het kunstwerk bracht 275.000 dollar op.

Verder kon men bieden op een week op de set met regisseur Martin Scorsese, een privé pokerspel Texas Hold 'em met Norton en Hill, een avondje uit met Mariah Carey en een lunch met Australisch schoonheid Margot Robbie. Qua voorwerpen kon men een Harley Davidson motor winnen en Arnold Schwarznegger's metalen schedel uit de film Terminator: Genisys. DiCaprio stond zelf een Rolex-horloge af en de diamanten manchetknopen die hij droeg op de avond dat hij zijn Oscar binnensleepte.

Eerder deze maand maakte de Leonardo DiCaprio Foundation bekend dat er 15.6 miljoen dollar gedoneerd werd om wilde dieren te beschermen en hun leefgebieden. Ook worden familieleden van de slachtoffers in Nice geholpen, evenals de mensen die de vrachtwagen-aanslag overleefden.

Volgens een bron die aanwezig was bracht DiCaprio (41 jaar) de avond voornamelijk door met Jonah Hill en Bradley Cooper. Met de laatstgenoemde zou de acteur vooral veel gemeen hebben. "Het zijn hele goede vrienden," vertelt de ingewijde. "Meestal praten ze samen uiteindelijk over films. Leo was in een goed humeur. Vaak is hij terughoudend, maar afgelopen avond was hij erg speels. Hij maakte grappen met iedereen en moedigde ze aan om een bod te maken tijdens de veiling."

Foto's verwijderd



NieuwsFilm

meest populair