Traileranalyse: 'Justice League'

Traileranalyse: 'Justice League'

Wat kunnen we concluderen uit de eerste teaser voor Zack Snyders derde DC-avontuur?

Het was een van de grote verrassingen van de Comic-Con: de trailer voor Justice League. In de video maakten we kennis met Bruce Wayne (Ben Affleck) en de verschillende helden die de Justice League vormen: Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher). De beelden tonen vooral hoe Bruce hen (op Wonder Woman na natuurlijk, met wie hij al samenwerkt) probeert te werven voor de naderende strijd tegen Steppenwolf.

Maar afgezien daarvan kunnen we een boel concluderen uit de beelden en dat is precies wat we doen in deze special. Zo leren we dat de toon van de film veel lichter zal zijn dan die van Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. De filmmakers hebben geluisterd naar de kritiek en er iets mee gedaan.

Justice League gaat op 16 november 2017 in première.



Aquaman is een norse kerel

Als de trailer begint, zien we hoe Bruce Wayne probeert Aquaman te vinden. Hoewel, hij lijkt hem gevonden te hebben in een koud vissersdorpje. Bruce heeft het over een vreemdeling die komt tijdens de ”king tide” en vis met zich meebrengt als de mensen honger hebben. De king tide is een moment waarop vloed extra hoog is, iets wat maar een paar keer per jaar voorkomt. Precies dat is net gebeurd, en natuurlijk is Aquaman dan aanwezig.







Die onthult zich in de onderstaande shots. Eerst zegt hij: ”praat”. Waarop Bruce zegt: ”Ik geloof dat er een vijand komt, iemand van ver weg, en ik zoek krijgers om het tegen hem op te nemen. Het is erg belangrijk dat ik deze man zie.” Die man is natuurlijk Aquaman en die is er niet blij mee dat zijn geheim onthuld is.









Daarna lijkt Arthur Curry (zoals Aquaman heet) te willen praten. ”Ik heb gehoord dat je met vissen kan praten”, zegt Bruce.



Aquaman is geen lachertje

In veel van de interviews die acteur Jason Momoa tot nu toe gegeven heeft over zijn personage, benadrukte hij dat Aquaman geen lachertje wordt. In de comics is hij dat soms nog wel, maar nu is dat anders. Onderstaande beelden lijken specifiek in de trailer te zitten om ons daarvan bewust te maken. In een slok gooit Aquaman een complete fles sterke drank achterover en vervolgens laat hij zich opnemen door de oceaan.







Cyborg op school

Ergens tegen het einde van Batman v Superman: Dawn of Justice zagen we al flitsen van de helden die later de Justice League zouden vormen. Zo zagen we hoe Cyborg ontstond, dankzij de krachten van een Mother Box. Hieronder zie je dat we in de film ook een nog gewone Victor Stone te zien krijgen, als hij nog een getalenteerde sporter is die studeert aan Gotham City University. Het lijkt er ook op te wijzen dat we het ongeluk zien waardoor hij zo dodelijk gewond raakte. Wellicht krijgen we dat dan ook van andere helden, zoals Barry Allen.



Geheime schuilplaats Barry Allen / The Flash

Ook zijn er wat beelden die laten zien dat Barry Allen de grappenmaker van de film moet worden. Hij loopt zijn geheime schuilplaats binnen en treft daar Bruce Wayne aan in zijn ”tweede favoriete stoel”.









Hier zien we een deel van het oorspronkelijke kostuum van The Flash, waar Bruce wat sceptisch naar kijkt. Zou hij dan uiteindelijk een betere versie bouwen?



Vervolgens test Bruce de krachten van Barry uit, door een Batarang op ‘m af te gooien. Wat we daarna zien is mooi: Barry beweegt zo snel dat er bliksemflitsen om hem heen ontstaan. Hij gaat zo extreem snel, dat de wereld om hem heen stil lijkt te staan, een groot voordeel natuurlijk in gevechten met veel vijanden.



















Hier probeert Bruce zijn verkooppraatje te houden, waarna Barry meteen ja zegt. Hij wil samenwerken, hij zoekt vrienden.





Bruce & Diana samen

Er lijkt zich een echte band gevormd te hebben tussen Diana Prince en Bruce Wayne, die hier samen kijken naar wat lijkt op een voertuig. Wellicht is dat het voertuig dat eerder omschreven werd, waar de Justice League gebruik van maakt om terecht te komen op plekken van onheil. Ook hebben ze het over het werven van Aquaman, dat lijkt niet zo goed gegaan te zijn. Dat wijst er meteen op dat Aquaman pas gaat samenwerken met de rest van de Justice League, als ook de oceanen bedreigd worden.





Eerste teammissie

De wervingsacties van Bruce Wayne zijn niet heel succesvol, maar succesvol genoeg om een team samen te stellen. Deze scène speelt zich vlak nadat Cyborg ja heeft gezegd af. Het team reist naar een verlaten en niet afgemaakt bouwproject. De bedoeling was om een tunnel te maken tussen Gotham en Metropolis, maar nu is het de ondergrondse schuilplaats van de Parademons van schurk Steppenwolf. De vier zijn op hun hoede en de actieshots die hieronder volgen spelen zich hier af.



Dit shot wijst erop dat Cyborg geen grappenmaker wordt, terwijl hij dat in de comics wel is. ”Ik heb over je gehoord, had niet gedacht dat je echt zou zijn,” zegt hij tegen Batman. Hij kijkt daarbij extreem serieus.





Hier een mooi shot van Wonder Woman.



Mooie shots van de helden

Natuurlijk was de trailer niet compleet zonder shots van superhelden. Het lijkt erop dat deze zich afspelen rond het moment dat de groep zich in de tunnel bevindt en de strijd aangaat met de Parademons. Eerst zien we Batman, die ergens vanaf springt.



Dan is er Wonder Woman, die een schokgolf veroorzaakt.



Is er een shot van Cyborg.



En een paar mooie beelden van The Flash, die zijn krachten in de praktijk gebruikt.







Mother Box

We zagen de eerste Mother Box al in Batman v Superman, toen die ervoor zorgde dat Cyborg zijn harnas kreeg. Hieronder zien we hoe een groep middeleeuws geklede mannen een Mother Box begraven. Zij maken deel uit van een groep van drie rassen die een invasie van Apokalips wisten af te slaan, waarna de dozen overbleven. Een van die drie dozen wordt hieronder dus begraven.







NieuwsFilm

meest populair