Eddie Redmayne wordt advocaat in 'The Last Days of Night'

Eddie Redmayne wordt advocaat in 'The Last Days of Night'

Film volgt de oorlog van de stromen, tussen Thomas Edison en George Westinghouse in de 19e eeuw.

Na hun niet gerelateerde werken The Theory of Everything en The Imitation Game, zullen acteur Eddie Redmayne en regisseur Morten Tyldum samen aan een drama/thriller werken. Het gaat om The Last Days of Night. Er wordt bericht door Deadline dat de makers, waaronder Black Bear Pictures, mee willen doen met de Oscars.

De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Graham Moore, met wie Tyldum het scenario schrijft. Het verhaal draait om de War of Currents, oftewel de oorlog van de stromen. Aan het eind van de 19e eeuw vond een felle strijd plaats tussen industriële titanen Thomas Edison (met zijn gelijkstroom) en George Westinghouse (met zijn wisselstroom). De heren probeerden met verschillende elektrische systemen hun land van elektriciteit te voorzien.

The Last Days of Night speelt zich af nadat Edison patent heeft aangevraagd op zijn uitvinding en daaropvolgend in een juridische strijd belandt met Westinghouse. Edison was overigens geen liefhebber van wisselspanning en achtte het te gevaarlijk. Tijdens het proces deed Westinghouse beroep op de 26-jarige advocaat Paul Cravath (Redmayne), die net zijn rechtenstudie erop had zitten.

In het historische fictieve boek van Moore komen ook andere grootheden voor, zoals Nikola Tesla, Stanford White en Alexander Graham Bell. The Weinstein Company is daarnaast bezig met een gelijksoortige film: The Current War. Als alle gesprekken goed verlopen zullen we in de film, die geregisseerd moet worden door Alfonso Gomez-Rejon, Benedict Cumberbatch en Jake Gyllenhaal zien als Edison en Westinghouse.

Wat betreft The Last Days of Night wil men eind januari 2017 de camera's aanzetten in het Verenigd Koninkrijk. In de herfst moet de film uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair