Marvel haalt inspiratie uit Harry Potter voor Spider-Man franchise

Marvel haalt inspiratie uit Harry Potter voor Spider-Man franchise

Elke film weer een nieuw schooljaar.

Marvel studiobaas Kevin Feige sprak tijdens de San Diego Comic-Con met Collider over de plannen van de filmstudio met Spider-Man. De rol wordt sinds Captain America: Civil War gespeeld door acteur Tom Holland en het personage bevindt zich op de middelbare school.

Het lijkt erop dat hij voorlopig ook daar zal blijven. Feige vertelde namelijk dat men hem langer daar wil houden en inspiratie gaat halen uit de Harry Potter-franchise, als het aankomt op de Spider-Man films. ”De eerste stap was om Spider-Man opnieuw te introduceren in het Marvel Filmuniversum in Civil War en mensen zover te krijgen dat ze de bioscoop uit liepen en zeiden: ‘Ik hou van die Spider-Man. Ik wil meer van ‘m zien.’ En ik denk dat we in die eerste stap geslaagd zijn. De volgende stap is om een geweldige Spider-Man: Homecoming te maken en een geweldige film die laat zien wat Spider-Man kan doen.”

Mocht de film van regisseur Jon Watts een succes zijn, krijgen we veel meer. ”Dit is de onderbouw, is het volgende jaar dan niet de bovenbouw? En die daarna het examenjaar? En zit er een zomerpauze tussen elk van die jaren? Ik weet niet precies hoe, maar we halen inspiratie voor de reis van Peter uit wat de studenten van Hogwarts elk jaar meemaken.”

Het zou dus goed mogelijk zijn dat we elke film rond Spider-Man de ontwikkelingen van een nieuw jaar zien. Komende film gaat hij het opnemen tegen de schurkachtige Vulture (Michael Keaton). Homecoming gaat op 27 juli 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair