Algemeen

Opnames scifi-film 'Snow Crash' mogelijk in 2017 van start

De langverwachte verfilming van Neal Stephensons boek wordt geregisseerd door Joe Cornish (Attack the Block).

door Zilko Tarici om 12:25 in Algemeen
De Britse regisseur Joe Cornish heeft sinds zijn bijzonder goed ontvangen debuutfilm Attack the Block op de een of andere manier geen film meer van de grond weten te krijgen. Afgezien van wat werk aan het scenario van Steven Spielbergs The Adventures of Tintin en een vroege versie van Marvels Ant-Man-script, heeft Cornish geen credits vergaard op IMDb, Daar lijkt nu gelukkig verandering in te komen.

Cornish zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid in 2017 Neal Stephensons geliefde scifi-boek Snow Crash uit 1992 verfilmen, een project waar zijn naam al eerder aan verbonden was. Het boek (en dus de film) gaat over een toekomst waarin dingen zoals virtuele realiteiten, de donkere kant van het internet en een grootschalig complot centraal staan. Het nieuws dat Cornish de film zal maken, werd naar buiten gebracht door producent Frank Marshall, die afgelopen week sprak met Collider:

''Joe Cornish ontwikkelt Snow Crash samen met ons, en ik hoop dat we er volgend jaar aan kunnen beginnen. Ik heb heel veel zin in die film. Het is een ingewikkeld verhaal over de toekomst met een hoop virtual reality. Het gaat over een personage dat heen en weer reist naar het zogenaamde 'metaverse' in Los Angeles. De film bevat fantastische scenes en geeft Joe de mogelijkheid om zijn enorme voorstellingsvermogen volledig te benutten.''

Over een releasedatum van Snow Crash is nog niks bekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

snowkrash

Avatar

Eén van mijn favoriete boeken. Niet voor niets al sinds 1994 mijn handle op het internet.

... weliswaar met een k, omdat de k gewoon een mooiere letter is dan de c.

Golden Ghost

Avatar

Ook zeker een van mijn favorieten. Heerlijk boek wat ik nog regelmatig herlees. Ik hoop al jaren op een verfilming dus kijk hier zeker naar uit.

Ed Crane

Avatar

Ja grote klassieker. Haalde een aantal jaar geleden de Time Magazine lijst van de 100 beste boeken origineel gepubliceerd in de Engelse taal van de 20e eeuw (of eigenlijk vanaf 1921 of zo, toen Time Magazine begon geloof ik). Zes andere sf-romans haalden die lijst ook, dus het genre kwam er best goed vanaf :+

Hopelijk verfilmen ze het dan een beetje goed.

NieuwsFilm

meest populair