Opnames scifi-film 'Snow Crash' mogelijk in 2017 van start

Opnames scifi-film 'Snow Crash' mogelijk in 2017 van start

De langverwachte verfilming van Neal Stephensons boek wordt geregisseerd door Joe Cornish (Attack the Block).

De Britse regisseur Joe Cornish heeft sinds zijn bijzonder goed ontvangen debuutfilm Attack the Block op de een of andere manier geen film meer van de grond weten te krijgen. Afgezien van wat werk aan het scenario van Steven Spielbergs The Adventures of Tintin en een vroege versie van Marvels Ant-Man-script, heeft Cornish geen credits vergaard op IMDb, Daar lijkt nu gelukkig verandering in te komen.

Cornish zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid in 2017 Neal Stephensons geliefde scifi-boek Snow Crash uit 1992 verfilmen, een project waar zijn naam al eerder aan verbonden was. Het boek (en dus de film) gaat over een toekomst waarin dingen zoals virtuele realiteiten, de donkere kant van het internet en een grootschalig complot centraal staan. Het nieuws dat Cornish de film zal maken, werd naar buiten gebracht door producent Frank Marshall, die afgelopen week sprak met Collider:

''Joe Cornish ontwikkelt Snow Crash samen met ons, en ik hoop dat we er volgend jaar aan kunnen beginnen. Ik heb heel veel zin in die film. Het is een ingewikkeld verhaal over de toekomst met een hoop virtual reality. Het gaat over een personage dat heen en weer reist naar het zogenaamde 'metaverse' in Los Angeles. De film bevat fantastische scenes en geeft Joe de mogelijkheid om zijn enorme voorstellingsvermogen volledig te benutten.''

Over een releasedatum van Snow Crash is nog niks bekend.



NieuwsFilm

meest populair