David Yates regisseert ook vervolg 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

David Yates regisseert ook vervolg 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Het script is geschreven door J.K. Rowling.

Geheel in traditie zal regisseur David Yates ons ook een vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them brengen. De film staat gepland voor een release in november 2018 en wordt de zesde film in de Harry Potter-franchise voor Yates. Het script zal verzorgd worden door bedenkster J.K. Rowling.

Eerder vertelde Yates dat er al een eerste versie van het script klaar ligt. ”We hebben het script voor deel 2, voor de tweede film, gezien. Dat neemt het verhaal in een heel andere richting, zoals dat ook hoort. Je wil jezelf immers niet herhalen,” vertelde Yates. ”Deze tweede film introduceert nieuwe personages, terwijl ze dit deel van het Harry Potter-universum verder opbouwt.”

Er staat ook al een derde film gepland, die moet in 2020 uitkomen. Uiteraard is het echte groene licht nog niet gegeven, dat hangt af van de box office prestaties van deze film. Hierin speelt Eddie Redmayne de Engelse tovenaar Newt Scamander die in de jaren twintig naar New York reist. Eenmaal daar breken er magische wezens vrij uit zijn koffertje, en moet hij de rommel op zien te ruimen.

De film gaat op 17 november in première.



NieuwsFilm

meest populair