Controverse rond poster 'Arrival'

De makers hebben per ongeluk een gebouw uit Shanghai in Hong Kong geplaatst.

Afgelopen week gaf Paramount Pictures een prachtige trailer en twaalftal posters vrij voor Arrival. Het promotiemateriaal voor de film van regisseur Dennis Villeneuve zag er mooi uit, maar leidde tot een controverse. Een van de posters laat zien hoe een ruimteschip boven Hong Kong's Victoria Haven zweeft, maar er is iets mis met het beeld.

Niet alleen het ruimteschip is op de poster gefotoshopt, ook Shanghai's iconische Oriental Pearl Tower is op het plaatje geplakt. Daarmee lijkt het deel uit te maken van de skyline van Hong Kong, wat natuurlijk niet het geval is. Daarmee heeft men een gevoelige snaar geraakt bij de lokale media in Hong Kong.

De bevolking daar was namelijk al niet blij met de toenemende Chinese controle van de media, de lokale politiek en het burgerleven en dus zijn veel mensen boos op de aanwezigheid van een gebouw uit China in Hong Kong. Vooral op sociale media uit men kritiek op studio Paramount.

Paramount reageerde al snel op het nieuws. De poster werd verwijderd van de Facebook en Twitter-pagina's van de film en men schreef het volgende: "Er is door een derde partij een fout gemaakt op een Arrival-poster. Die hebben we rechtgezet en we zijn teleurgesteld dat we de fout niet eerder gezien hadden." Vervolgens gaf men een nieuwe poster vrij met de skyline van Shanghai.

Hong Kong heeft een unieke status binnen China. Toen de Britten de controle over de stad in 1997 overdroegen aan de Chinese regering, was er de eis dat de inwoners konden blijven genieten van dezelfde politieke en burgerlijke vrijheden als eerst. Daar lijken de Chinezen zich niet helemaal aan te houden en dat heeft nu dus tot de controverse geleid.

Arrival heeft hoofdrollen voor Amy Adams en Jeremy Renner en laat zien hoe buitenaardse wezens aankomen op Aarde. Het is aan een taalkundige om te communiceren met de aliens, voordat er oorlog uitbreekt. Vanaf 9 februari 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair