Patrick Wilson en Liam Neeson's 'The Commuter' worden goede vrienden

Patrick Wilson en Liam Neeson's 'The Commuter' worden goede vrienden

De vierde samenwerking tussen Neeson en regisseur Jaume Collet-Serra.

Twee The Conjuring-sterren zullen herenigd worden tijdens het maken van The Commuter. De titelrol is weggelegd voor Liam Neeson, maar ook Vera Farmiga vult een belangrijke plek in. Nu is haar collega Patrick Wilson aan de cast toegevoegd. De film wordt door Jaume Collet-Serra geregisseerd.

Michael Woolrich (Neeson) is een voormalig agent, bekend omdat hij ooit een beruchte moord heeft weten op te lossen. Maar dat leventje ligt achter hem, nu heeft hij een rustig kantoorbaantje, waardoor hij meer tijd met zijn vrouw en dochter kan doorbrengen. Als pendelaar reist hij elke dag van thuis, in de voorsteden, naar zijn werk met de trein. Het is een alledaags ritme waar plotsklaps verandering in komt door middel van een telefoontje.

Een onbekende beller informeert Michael, tijdens het reizen, dat hij ene Devlin moet vinden voordat de trein de laatste halte bereikt, anders wordt zijn familie omgebracht. Hij heeft een klein uur de tijd om dit te volbrengen. Uiteraard wordt het hem niet makkelijk gemaakt, want Devlin is een schuilnaam. En Michael kan ervan uitgaan dat Devlin niet gevonden wil worden door ongure types.

Het plot echoot in geringe mate Non-Stop, ook een thriller van Collet-Serra met Neeson, waarin het voornaamste gedeelte van de film zich op één plek afspeelt. De heren hebben daarnaast aan nog twee films gewerkt: Unknown en Run All Night. Eerder werd bekendgemaakt dat Farmiga een mysterieuze vrouw belichaamt die Neeson's Woolrich een aanlokkelijk en dodelijk aanbod doet. De beller? Patrick Wilson speelt volgens de website zijn vriend. Sam Neill en Jonathan Banks duiken waarschijnlijk ook op.

Byron Willinger en Philip de Blasi schreven het project op papier, dat StudioCanal en The Picture Company financieren om naar het witte doek te brengen. De thriller komt pas volgend jaar in oktober uit.



NieuwsFilm

meest populair